Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:43 | 06/11/2021

Η πονηριά δεν βγάζει σε καλό κι αυτό το έμαθε ένας (πρώην πλέον) αστυνομικός, ο 36χρονος Μάθιου Λίτλφερ ο οποίος, αφού είχε τραυματιστεί σε ένα τροχαίο εν ώρα υπηρεσίας τον Οκτώβριο του 2017, στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να δουλέψει ξανά, καθώς «ούτε τον βραστήρα δεν μπορώ να σηκώσω». Το ψέμα του όμως γρήγορα ξεσκεπάστηκε, καθώς ήταν σε θέση να βγάζει τον σκύλο του βόλτα, να παίζει ποδόσφαιρο με τα παιδιά του και να κάνει ποδήλατο. Κατόπιν έρευνας κιόλας, είδαν μέσω εφαρμογής που είχε στο κινητό του, πως έκανε κάθε μέρα 10 χιλιάδες βήματα.

Ο δικαστής Ρόμπερτ Πόουσον έκρινε την περασμένη Τετάρτη ένοχο τον Λίτλφερ, με τον ίδιο να παραδέχεται την απάτη του και να καταδικάζεται σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών. «Η αλαζονεία του και το έγκλημά του θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη του κοινού για το πρόσωπο της αστυνομίας» ανέφερε ο δικαστής στο βούλευμά του. Το 2019, στον Λίτλφερ προσφέρθηκε πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω επιβαρυμένης υγείας. Άσκησε έφεση μάλιστα γιατί υποστήριζε «ο πόνος του ήταν τόσο σοβαρός που δεν θα μπορούσε να εργαστεί ξανά».

man wearing police uniform selective focus photo

Πληρωνόταν κανονικά

Συνέχισε να λαμβάνει ολόκληρο τον μισθό του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς αναβλήθηκε η ακρόαση λόγω κορονοϊού, ωστόσο η Μονάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Αστυνομίας του Ντόρσετ και υπό την επίβλεψη του Ανεξάρτητου Γραφείου Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), ξεκίνησαν να τον ξεψαχνίζουν. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν το κινητό του διαπίστωσαν ότι έκανε καθημερινά 10.000 βήματα την ημέρα, ενώ τον είδαν να παίζει ποδόσφαιρο με τα παιδιά του, να τα σπρώχνει κανονικά δίχως πόνους, για να κάνουν κούνια και να παίζει ποδόσφαιρο μαζί τους. Όλα αυτά όταν δεν μπορούσε να σηκώσει ούτε τον βραστήρα.

Οι ερευνητές τον υπέβαλαν και σε εξετάσεις μέσα από τις οποίες φάνηκε ότι δεν είχε πάρει φάρμακα (παυσίνονα κτλ.) για τους πόνους που υποστήριζε ότι ένιωθε. Συν τοις άλλοις, του έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 170.000 ευρώ, τα οποία απέκτησε με δόλο και θα πρέπει τώρα να τα επιστρέψει. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει πλέον παραιτηθεί από την αστυνομία του Ντόρσετ, έφτασε στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι. Είπε ότι τώρα πάσχει από κατάθλιψη και μια λειτουργική νευρολογική διαταραχή, γι’ αυτό και χρειάζεται αναπηρικό καροτσάκι.

Ο συνήγορός του Λουκ Πόντε, υπερασπιζόμενος, είπε: «Εκφράζει μεταμέλεια για ό,τι έκανε και λυπάται ιδιαίτερα που μείωσε την αστυνομία στα μάτια του κοινού». Ο δικαστής όμως υποστήριξε ότι το γεγονός πως ήταν εν ενεργεία αστυνομικός ήταν ένας επιβαρυντικός παράγοντας.

grayscale photo of Police standing and leaning on wall

 

www.alphafreepress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis