Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 05/11/2015

Σύσκεψη για τη ρήτρα αξιόμαχου συγκαλείται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης στις 12 αύριο το μεσημέρι. Το έγγραφο που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επείγον έχει να κάνει με την ρήτρα που έχει προκαλέσει επί της ουσίας το πάγωμα καταβολής εφάπαξ στους στρατιωτικούς.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣΑ,της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Μόλις προχθές απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Κεφαλογιάννη ,ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι :

“Έχει διαπιστωθεί ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών όπως αυτός προσδιορίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία, με την ενσωμάτωση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων, αφενός υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του και αφετέρου δύναται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις των εφάπαξ παροχών. Για το λόγο αυτό, το θέμα των εφάπαξ παροχών μελετάται και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και η οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα των φορέων που χορηγούν τις παροχές αυτές.
Κατά συνέπεια, ο τρόπος υπολογισμός των εφάπαξ παροχών για τους Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαρτάται από τις λύσεις που θα επιλεγούν για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών που χορηγούνται από τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. 

Από την άλλη στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι όλα είναι στον αέρα σ΄ ότι αφορά στο εφάπαξ.
Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η “ η ρήτρα αυτή έβαζε φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ για τους ενστόλους και  περιόριζε στο ελάχιστο τις περικοπές όσων αποστρατεύονται από τις 31/7/2014 και μετά. Η κατάργηση της δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα,  επιτείνοντας την  αγωνία και την ανασφάλεια  που η οικονομική συγκυρία δημιουργεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας οφείλει άμεσα να πάρει ξεκάθαρη θέση, να προστατέψει τις αποταμιεύσεις των ενστόλων  την αυτονομία και τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων» 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΔΟΣΥ





www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis