Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:14 | 04/08/2022

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη Σλοβακία και την υποχρέωσε να καταβάλει σε κρατούμενο ισοβίτη το ποσό των 2.600 ευρώ για την ηθική βλάβη, καθώς τιμωρήθηκε πειθαρχικά για την κατοχή πορνογραφικού υλικού. Η κατοχή πορνογραφικού υλικού από κρατούμενο στις φυλακές, δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και εάν επιβληθεί πειθαρχική ποινή, αφενός παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή, αφετέρου η κατοχή του υλικού αυτού έχουν καταπραϋντικό και θετικό αντίκτυπο πάνω στον κρατούμενο, καθώς αποτελούν ερέθισμα για αυτό-ικανοποίησή του.

Με το σκεπτικό αυτό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη Σλοβακία και την υποχρέωσε να καταβάλει σε κρατούμενο ισοβίτη το ποσό των 2.600 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη, καθώς παραβιάστηκε ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του, που προστατεύεται από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

 Κρατούμενος 33χρονος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Μετά από έρευνα ρουτίνας που έγινε στις φυλακές, βρέθηκε στην κατοχή του ένα δημοφιλές εβδομαδιαίο περιοδικό, στο εσωτερικό του οποίου είχαν επικολληθεί φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.
Διαβάστε επίσης

Το υλικό όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ήταν πορνογραφικό και, ως εκ τούτου, «προσβάλλει την ηθική κατά την έννοια του νόμου περί εκτέλεσης ποινών φυλάκισης». Έτσι, κατασχέθηκε και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του κρατούμενου.

Πηγή:  in.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis