Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 03/09/2022

Σε ένα νέο «κρεσέντο» εμπρηστικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας με τουρκική εισβολή στα ελληνικά του Αιγαίου και κάνοντας αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν:

Διαβάστε επίσης

«Η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Ξέρετε, λένε για μας οι "τρελοί Τούρκοι"… Οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν το δρόμο τους αναπτυσσόμενοι. Ω Έλληνες! Κοιτάξτε την Ιστορία. Αν θα προχωρήσετε άλλο το τίμημα θα είναι βαρύ. Μία μόνο κουβέντα έχουμε για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν δεσμευόμαστε από την κατοχή που κάνατε στα νησιά. Όταν έρεθι η ώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Όπως λέμε, μία νία νύχτα μπορεί ξαφνικά να έρθουμε».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν κατά την επίσκεψη του στο φεστιβάλ τεχνολογίας “TEKNOFEST” που λαμβάνει χώρα στην Αμισό (Σαμψούντα), όπου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του τουρκικής κατασκευής μη επανδρομένου μαχητικού αεροσκάφους “Kizilelma”(Κόκκινη Μηλιά). Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Baykar, που κατασκευάζει και τα τουρκικά drone (UAV), και ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν, Μπαϊρακτάρ

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία εντός ΝΑΤΟ»

Οι νέες αυτές δηλώσεις έρχονται ένα εικοσιτετράωρο μετά τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου, ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία εντός ΝΑΤΟ».

«Το ΝΑΤΟ έχει ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία» συνέχισε ο ίδιος, μιλώντας μετά από την προσευχή της Παρασκευής.

Των δηλώσεων Ερντογάν προηγήθηκαν οι «συστάσεις» του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, καλώντας τους να είναι αντικειμενικοί απέναντι στις ελληνικές κινήσεις.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis