Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 08/10/2015

Μέσα στη “μαύρη μαυρίλα” και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό ότι στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει οριστικά. Ειδικά μετά από τις νέες διαδοχικές συλλήψεις επιχειρηματιών που όπως και να το κάνουμε επανέφεραν “σκιές” του παρελθόντος που πρέπει να εξαφανιστούν πλέον από το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας , είναι θετικό ότι το “δίδυμο” της πολιτικής ηγεσίας ,Καμμένος και Βίτσας έχουν κατανοήσει ότι τα όποια σκάνδαλα υπήρξαν δεν αφορούν το υγιές κομμάτι της αμυντικής βιομηχανίας που είναι και το μεγαλύτερο.
Μετά από τα ταξίδια που έκανε ο Καμμένος στο εξωτερικό και στα οποία είχε καλέσει να τον συνοδεύσουν Έλληνες επιχειρηματίες , ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αποδεικνύει ότι αυτή η πρακτική θα είναι πλέον δεδομένη.

Ο κ.Βίτσας αναχωρεί για τις ΗΠΑ το Σάββατο οπου θα έχει σειρά σημαντικών επαφών για την αμυντική μας βιομηχανία. Δεν θα είναι μόνος του,αφού θα τον συνοδεύουν εκπρόσωποι από τις πιο σοβαρές αμυντικές βιομηχανίες της χώρας. Και της κρατικής αλλά και της ιδιωτικής.ΕΑΣ,ΕΑΒ, ΕΛΒΟ,INTRACOM,THEON,ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ ΑΕ, και ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής θα είναι μαζί με τον κ. Βίτσα στις ΗΠΑ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ , την Τρίτη γευμάτισε στη ΛΑΕΔ με τους εκπροσώπους όλων των ελληνικών αμυντικών βιομηχανίων και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έδειξε για μια ακόμη φορά ότι βλέπει την αμυντική βιομηχανία ως ένα κομμάτι που μπορεί να παράξει χρήμα για την ελληνική οικονομία κι όχι ως μια “μαύρη τρύπα” στην οποία χάνονται χρήματα. Το προσόν του κ.Βίτσα είναι ότι έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα κανονικά κι όχι μόνο …στο βιογραφικό του ,όπως κάποιοι συνάδελφοί του. Το δεύτερο προσόν του είναι ότι δεν έχει εμμονές που είχαν συνάδελφοί του οι οποίοι πιστεύουν ότι οι λέξεις εξοπλισμοί και σκάνδαλα είναι …συνώνυμα.

Η κατάσταση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι κρίσιμη. Είναι γνωστό και δεν χρειάζεται ανάλυση. Είναι όμως αναστρέψιμη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παρά τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και της εμμονής που επικρατεί για τον χώρο των εξοπλισμών ακόμη επιβιώνει. Κάποιες από τις ιδιωτικές βιομηχανίες το έχουν κατορθώσει έχοντας σημαντικούς πελάτες στο εξωτερικό.

Οι επαφές του Βίτσα στις ΗΠΑ θα είναι σημαντικές γιατί από την Ουάσινγκτον έχει γίνει σαφές με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια ,ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας σε πολλά θέματα και σε πολλά επίπεδα. Δυστυχώς αυτή τη διάθεση δεν την εκμεταλλευθήκαμε ποτέ. Αντιθέτως έγιναν και γίνονται ακόμη προσπάθειες για τη “ναρκοθέτηση” της όποιας συνεργασίας.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis