Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:27 | 21/09/2017

Η μοριοδότηση της υπηρεσίας στην παραμεθόριο παραμένει άλυτο, παρά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο σύστημα μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανεξάρτητη βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας επίλυση του προβλήματος.

ο κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Μοριοδότηση της υπηρεσίας στην παραμεθόριο για τους ΕΠΟΠ  

Οι πρόσφατες αλλαγές του συστήματος μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το ν. 4361/2016 δεν έδωσαν λύση στο ζήτημα της μοριοδότησης της υπηρεσίας στην παραμεθόριο.

Ειδικότερα, οι ΕΠ.ΟΠ. λαμβάνουν μόρια για την υπηρεσία τους σε παραμεθόριο μόνο για την πρώτη τριετία και εν συνεχεία μόλις 0,25 μόρια ανά μήνα.

Ως αποτέλεσμα, αδυνατούν να μετατεθούν ακόμα και σε άλλες περιοχές της παραμεθορίου και παραμένουν για διάστημα άνω της δεκαετίας καθηλωμένοι στην αρχική τους τοποθέτηση και συνήθως μακριά από τον τόπο των συμφερόντων τους.

Η στασιμότητα αυτή δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε πολλά στελέχη και ανατρέπει την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και προγραμματισμό. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, η μετάβαση από και προς τον τόπο όπου βρίσκεται η οικογένειά τους είναι δαπανηρή και πολυήμερη π.χ. για οπλίτες που υπηρετούν σε νησιά της παραμεθορίου και έχουν ως τόπο συμφερόντων τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να χρειαστούν και δύο 24ωρα συνολικά για τη μετακίνησή τους από και προς εκεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:
 

  • Για ποιους λόγους και βάσει ποιας απόφασης δεν μοριοδοτείται η υπηρεσία σε μονάδες της μεθορίου πλέον της τριετίας;
  • Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία των επιχειρησιακών αναγκών στη διαδικασία των μεταθέσεων, δεδομένων, όμως, των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει αυτή η ρύθμιση σε πολλά στελέχη, εξετάζεστε την τροποποίησή της ώστε να διευκολυνθεί η κινητικότητα στελεχών που παραμένουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια στην ίδια μονάδα;

Η ερωτώσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου Β’ Θεσσαλονίκης

Πηγή: www.armyvoice.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis