Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2-jtg5zqk8.
19:44 | 11/06/2022

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς εκατό (100) τεμαχίων πλήρως εξοπλισμένων ασυρμάτων αξίας €60.000, του Ιδρύματος MSC Foundation στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών.

Με απώτερο στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, το MSC Foundation προέβη στη δωρεά ασυρμάτων τελευταίας τεχνολογίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων στο πεδίο επιχειρήσεων, καθιστώντας πιο αποτελεσματικό το έργο της κατάσβεσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της MSC Greece Χριστίνα Θεοδωρίκα, εκπροσωπώντας το MSC Foundation, την MSC Cargo και MSC Cruises, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Ο επαγγελματισμός και το θάρρος του Πυροσβεστικού Σώματος συνέβαλε στην διάσωση συνανθρώπων μας και στον περιορισμό των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές το 2021 στον φυσικό μας πλούτο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίζουμε την πολύτιμη προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος, συνδράμοντας με την δωρεά νέας γενιάς επιχειρησιακών ασυρμάτων επικοινωνίας. Ο Πειραιάς, ως πύλη εισόδου της Ελλάδος, είναι ένα από τα βασικότερα λιμάνια της MSC Cargo και MSC Cruises. Εκτιμούμε και είμαστε βαθύτατα συνδεδεμένοι με τις τοπικές κοινωνίες της Αττικής. Είναι τιμή μας να συμβάλουμε με αυτή την δωρεά στο εξαιρετικό έργο που συντελεί το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα».

Στη συνέχεια, την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο οποίος ευχαρίστησε το MSC Foundation, την MSC Ελβετίας και Ελλάδος, οι οποίες από κοινού, χρηματοδότησαν την αγορά. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ευγνώμονες για την ευγενική δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού ασυρμάτων προηγμένης τεχνολογίας η οποία θα ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών μας και του φυσικού μας πλούτου. Συγχρόνως, θα συμβάλει στην διευκόλυνση του επιχειρησιακού έργου των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος σε μελλοντικές προκλήσεις».

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, επέδωσε στην Πρόεδρο της MSC Greece αναμνηστική πλακέτα, ως ένδειξη εκτίμησης και πραγματοποιήθηκε σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην τελετή παρευρέθησαν, ο CFO της MSC Greece Γιώργος Μεταξάς, ο Διευθυντής Πυρόσβεσης Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis