Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 08/03/2022

Αγαπητές μας συναδέλφισσες.

    Στο πρόσωπό σας σήμερα, τιμούμε όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, έχοντας κατά νου πως δεν είναι μια μέρα γιορτής, αλλά μια μέρα ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης των καθημερινών αγώνων σας. Εκατόν δώδεκα χρόνια από την καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θυμόμαστε και τιμούμε τις προσπάθειες όλων εκείνων των γυναικών που πήραν την υπόθεση της χειραφέτησης στα χέρια τους.

   Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους... της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς και της συντρόφου. Η πανδημία επανέφερε στο προσκήνιο με τον πιο σκληρό τρόπο, μέσα από περιστατικά έμφυλης βίας, κακοποίησης, εκμετάλλευσης και δολοφονιών με θύματα γυναίκες, ότι ο αγώνας για την ισότητα των δύο φύλων είναι διαρκής και δημοκρατικό χρέος όλων μας είναι να δράσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

   Για την γυναίκα αστυνομικό, ως μέλος της αστυνομικής μας οικογένειας, οι ρόλοι αυτοί είναι ακόμα πιο δύσκολοι καθόσον καλείται να διαχειριστεί πέραν της ιδιωτικής της ζωής, ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον μέσα σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επαγγελματικό χώρο. Η δυσκολία να τα «καταφέρετε» σε έναν τέτοιο χώρο είναι πολύ μεγάλη. Η δυσπιστία, οι επιφυλάξεις, που αντιμετωπίζετε είναι διαρκείς. Όμως, η εργατικότητα, οι εξειδικευμένες γνώσεις και το μεράκι που πλαισιώνουν την εργασία σας, είναι ο μόνος τρόπος να κατευναστούν η δυσπιστία και οι όποιοι δισταγμοί υπάρχουν. Κάτι που ισχύει για όλους μας... Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας!

   Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο, επιλέξαμε συνειδητά και υποστηρίξαμε με όλη την δύναμή μας όχι μόνο την εκλογή μίας γυναίκας στο Δ.Σ. της Ένωσης, της Ταμίας μας Φωτεινής Τομαρά, αλλά και την συμμετοχή σας στις Επιτροπές των Υπηρεσιών, γιατί θεωρούμε την παρουσία σας, την εργατικότητα και την «ματιά» σας, απαραίτητες για την εξέλιξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Σας θέλουμε κοντά μας, ενωμένες σε έναν αδιάσπαστο κρίκο για την κοινή πρόοδό μας και την επίτευξη των οραμάτων μας.... Γιατί η πρόοδος δεν είναι θέμα φύλου αλλά ζήλου...

Σας ευχαριστούμε για όλα!!! 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis