Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 24/04/2018

"Λύση τώρα για το Λιμάνι της Πάτρας:Ανθρώπινες συνθήκες για κατοίκους, ένστολους,επαγγελματίες οδηγούς, τουρίστες και αλλοδαπούς", ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας με επιστολή της στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει: "Με όλα τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας, με προφορικές παρεμβάσεις αλλά και συνεχείς παρουσίες μας στα μέσα μαζικές ενημέρωσης, τόσο περιφερειακά όσο και πανελλήνια, εδώ και μήνες αναδεικνύουμε προς πάσα κατεύθυνση τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την κλιμακούμενη συσσώρευση μεταναστών πέριξ του νέου λιμανιού της Πάτρας.
Σήμερα εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες συνωστίζονται στην λιμενική ζώνη της Πάτρας με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, έχοντας ιδρύσει κυρίως δυο άτυπους καταυλισμούς στα παλιά εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου.
Αποτέλεσμα αυτής της νέας πραγματικότητας είναι καθημερινά, σχεδόν το σύνολό των Αστυνομικών Δυνάμεων της Πάτρας όπως η ομάδα ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ, η Διμοιρία Υποστήριξης, η Άμεση Δράση, τα οχήματα Αστυνομικών Τμημάτων, να απασχολείται με την απομάκρυνση των ατόμων αυτών από την περίφραξη του λιμανιού και την τήρηση της τάξης στην περιοχή, αποσπώμενο συνεχώς και μόνιμα από τα κύρια καθήκοντά του.
Βέβαια μέχρι και σήμερα έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι.
Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής που κορυφώθηκαν με την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τον αποκλεισμό του λιμανιού την οποία στηρίξαμε και συμμετείχαμε, από οδηγούς φορτηγών, από Αστυνομικούς και Λιμενικούς και όσους συμμετέχουν στην ζωή του λιμανιού.
Μετά από τα κατά καιρούς συμβάντα, που οφείλουμε να επαναλάβουμε όπως, έναν νεκρό νεαρό αλλοδαπό που παρασύρθηκε από οδηγό στην προσπάθεια του να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι, απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αλλοδαπού από ομοεθνείς του, συμπλοκές, συλλήψεις, και μεμονωμένες επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών και Λιμενικών, το ενδιαφέρον της πολιτείας συνεχίζει να είναι ανύπαρκτο.
Παρόλο που εδώ και μήνες έχουμε προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Πάτρα, από το Αρχηγείο μας με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, στελεχωμένη βέβαια με Αστυνομικούς που θα ενισχύσουν την Δ.Α. Αχαΐας, την λήψη άμεσα πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσωρινή στέγαση, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, την απογραφή και το διαχωρισμό τους και την μετακίνηση του σε ανάλογες οργανωμένες δομές φιλοξενίας, την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών αποτροπής της παράτυπης μετανάστευσης και ειδικότερα την ανακατασκευή της περίφραξης του Λιμένα από τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, και την ανάδειξη του θέματος από τους βουλευτές της περιοχής αλλά και την τοπική Αυτοδιοίκηση όπως η πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας κ. Αλεξόπουλου Γρηγόρη προς στον Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσα Δημήτριο με την οποία και συντασσόμαστε.
Με γνώμονα πάντα τον ανθρωπισμό και με μηδενικό ίχνος ρατσιστικής διάθεσηςαφού εμείς οι ίδιοι διαβιώνουμε μαζί με τους συγκεκριμένους ανθρώπους καθημερινά,ζητάμε άμεσες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστενα δοθεί οριστική λύση για το λιμάνι της Πάτρας και να εξασφαλιστούν ανθρώπινεςσυνθήκες για κατοίκους, Αστυνομικούς και Λιμενικούς, επαγγελματίες δηγούς,τουρίστες και αλλοδαπούς".

 tempo24.news 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis