Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:40 | 18/03/2022

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή μου σε τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο, σχετικά με τα προβλήματα της υπηρεσιακής μας καθημερινότητας, νιώθω την ανάγκη αποκατάστασης της πραγματικότητας καθώς τα λόγια μου παραφράστηκαν , θέλω να πιστεύω χωρίς πρόθεση αλλά λόγω κακής τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης, με αποτέλεσμα να γίνει σύγχυση και να καταγραφούν ως δικές μου δηλώσεις αποτελέσματα πιθανής δημοσιογραφικής έρευνας τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με εκφράζουν προσωπικά.    

Σχετικά με την προμήθεια και την επάρκεια αλεξίσφαιρων γιλέκων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνική Αστυνομίας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, έχει προμηθευτεί περισσότερα από τετρακόσια (400)καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλες τις Υπηρεσίες του Νομού από το έτος 2021 μέχρι και σήμερα. Οι αστυνομικοί που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία έχουν άπαντες προμηθευτεί ατομικό αλεξίσφαιρο γιλέκο νέου τύπου και όλα τα παλαιού τύπου αλεξίσφαιρα έχουν αντικατασταθεί στο σύνολό τους  

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, επίσης με εισήγηση του Αρχηγού κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, έχει ενισχυθεί με τουλάχιστον ένα έγχρωμο περιπολικό όχημα σε κάθε Υπηρεσία του Νομού μας καθώς και με συμβατικά οχήματα προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των οδηγών και συνοδηγών Αστυνομικών αλλά και μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ με την αποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Σαφώς οι δημοσιονομικές συνθήκες της παρούσας περιόδου δεν είναι οι ιδανικές αφού οι προϋπολογισμοί εκ των πραγμάτων δεν είναι αυτοί που πρέπει όσον αφορά την συντήρηση των οχημάτων τη στιγμή που εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία ,αλλά οι φιλότιμες προσπάθειες από τον πρώτο έως τον τελευταίο αστυνομικό καθιστούν τον στόλο μας ακόμα αξιόμαχο. 

Από το Αρχηγείο Ελληνική Αστυνομίας έγιναν άμεσες παρεμβάσεις όσον αφορά την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του κτιριακού του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος (Αρκαλοχωρίου) που επλήγη από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό αφού εξασφαλίστηκαν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακατασκευή , καθώς επίσης το Αστυνομικό Τμήμα ενισχύθηκε με ικανές δυνάμεις Αστυνομικού Προσωπικού από την ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης για την κάλυψη των Υπηρεσιακών αναγκών τόσο για την καλύτερη υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πληγέντων πολιτών.

Επίσης με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΚΑΡΑΜΑΛΚΗ Μιχαήλ έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι εξοπλισμού της λέσχης σίτισης εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, ενός έργου πνοής που βρίσκεται σε εξέλιξη που η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την Περιφέρεια Κρήτης και αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2022.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας, ικανοποίησε άμεσα το αίτημά μας για άμεση έκδοση σχετικής διαταγής για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου με αστυνομικό προσωπικό, ώστε η νευραλγική Υπηρεσία αυτή να ανταπεξέλθει στην ιδιαιτέρως απαιτητική φετινή τουριστική περίοδο.

Mε εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis