Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 18/03/2021

Θέμα: «Ενημέρωση περί νεοσύστατου συνδικαλιστικού οργάνου στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) είναι αναγνωρισμένη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2002.

Τα μέλη μας καταμετρώνται στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ενώσεις) του προσωπικού του Λ.Σ., που υφίστανται και λειτουργούν νομίμως.

Μέχρι σήμερα απαριθμεί δέκα οκτώ (18) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ., οι οποίες καλύπτουν γεωγραφικά και υπηρεσιακά το σύνολο της χώρας και όλες τις βαθμίδες των στελεχών (Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η συνολική αριθμητική δύναμη των εγγεγραμμένων Λιμενικών ανέρχεται σε 6.000 αποτελώντας το 85% της συνολικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συμμετέχουμε στα υπηρεσιακά συμβούλια, εκπροσωπούμε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και έχουμε από κοινού δράση με τις όμορες οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με αποκορύφωμα τη χθεσινή επιστολή της νεοσύστατης οργάνωσης με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος παρακολουθούμε μια κλιμάκωση στην προσπάθεια παραπληροφόρησης και μια απροκάλυπτη απόπειρα πλάνης ως προς την ταυτότητα και το ρόλο της γεγονός, που μας υποχρεώνει να σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Η Π.Ο.Λ. συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. 55/14-9-2020 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Βόλου. Εν συνεχεία διαπιστώσαμε ότι πρόεδρος της Π.Ο.Λ. ορίσθηκε ο κ. Κυράνης Κωνσταντίνος, ο οποίος όμως αποτελεί εκλεγμένο αντιπρόσωπο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., είναι Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Κεντρικής Ελλάδος, που είναι μέλος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. από το 2002 και είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κυρανης Κωνσταντίνος πριν τη μη επανεκλογή του στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας το 2019 έχει διατελέσει πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. το 2017, Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και ταμίας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επί σειρά ετών. Συνεπώς τα ζητήματα εκπροσώπησης μέσα από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. γεννήθηκαν σε αυτόν μετά την αποτυχία της επανεκλογής του σε αντίθεση με τη περίοδο, που κατείχε θέσεις όπου λειτουργούσε με μεγάλη ευκολία.

Η Π.Ο.Λ. αριθμεί 150 μέλη πανελλαδικά και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις αρχαιρεσίες της μεγαλύτερης ένωσής της ψήφισαν 73 άτομα τη στιγμή, που στην αντίστοιχη ένωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ψήφισαν 1.853, συνεπώς το ζήτημα δεν είναι ότι αποτελεί απειλή για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. καθώς δεν τίθεται οποιαδήποτε σύγκριση μεγεθών αλλά ότι δε δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται ως εκπρόσωπος των Λιμενικών και να τοποθετείται ως τέτοια επί ζητημάτων όπως αυτό του ΠΔ 11/21 (ΦΕΚ Α’ 21/10-2-21) «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

Είναι ευδιάκριτο ότι η ίδρυση της Π.Ο.Λ. από τη στιγμή μάλιστα, που το 85% των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής οργανώνονται σε ήδη υφιστάμενα σωματεία στις αντίστοιχες περιοχές και υπηρεσίες, αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, αφού ο σκοπός της δεν φαίνεται να είναι η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των συναδέλφων αλλά προφανή σκοπό έχει την αποδυνάμωση, τη διάσπαση και εντέλει τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και βέβαια, πολλά ερωτήματα ανακύπτουν σε σχέση με την νομιμότητά της και πέραν της παραβίασης των διατάξεων του ν. 1264/1982 και για το λόγο αυτό ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη και αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη κίνηση μονάχα προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις αυτών, που σύστησαν την Π.Ο.Λ. μπορεί να ικανοποιήσει και επ’ ουδενί δεν εκπροσωπεί τους Λιμενικούς. Στην πραγματικότητα το εγχείρημα είναι επικίνδυνο και βλαπτικό για τους συναδέλφους μας και τον κλάδο.

Αποτελεί συνεπώς, υποχρέωση όλων όσων αποσκοπούν στο κοινωνικό όφελος να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους για ανάπτυξη, προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου των Λιμενικών μέσα από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και τις Ενώσεις της, που μέχρι σήμερα υπεύθυνα και ανυποχώρητα δίνουν τις δικές τους μάχες με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της λειτουργίας, τον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σας θέλουμε αρωγούς.

Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους Λιμενικούς παράλληλα με την συνεχή αναβάθμιση του συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος για ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis