Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 06/10/2015

Δημοσιεύουμε κείμενο της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης που εστάλη στο policenet.gr

 

Είναι στους πάντες γνωστή η Διαταγή με αριθ. πρωτ. 1647/15/494683 από 18/3/2015 του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπενθυμίζει σε όλους τους προϊσταμένους – τμηματάρχες – διοικητές – διευθυντές όλων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οποιουδήποτε επιπέδου, τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, την υποχρέωσή τους για πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας των συναδέλφων, βάσει του π.δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 173/2013, δηλαδή για ανακοίνωση της υπηρεσίας παντού, σε κάθε Υπηρεσία, κάθε Παρασκευή για το χρονικό διάστημα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα ώρα 06:00.

Η δικαιολογία ότι ¨υπάρχουν πολλά έκτακτα γεγονότα ¨ και δεν είναι ως εκ τούτου δυνατόν να προγραμματίσουμε σε εβδομαδιαία βάση, όχι μόνο δεν προσβάλλει το πνεύμα της σχετικής διαταγής και μαζί με αυτό, τον θεσμό του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά αποτελεί ύποπτη δικαιολογία.

Η φημολογούμενη ¨ανοχή¨ του Αρχηγείου στους παραβάτες, υπονοώντας την παραδοχή του ότι η ανωτέρω διαταγή πράγματι είναι δύσκολη στην εφαρμογή της, κρύβει «εγκληματική πρόθεση » … κατά την άποψή μας.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ περίπτωση δεν δικαιολογείτε η μη έκδοση εβδομαδιαίας διάταξης υπηρεσίας, καθ ότι το police online ( ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ) παρέχει την δυνατότητα να αναφέρεται ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός υπηρεσίας ΠΡΙΝ εκτελεστεί ή εκ του ασφαλούς μετά που αποδεδειγμένα ( λόγο έκτακτου γεγονότος για το οποίο εκδόθηκε διαταγή ενίσχυσης και κοινοποιήθηκε στην προϊστάμενη υπηρεσία ή από την προϊστάμενη υπηρεσία ) …εκτελέστηκε .

Ύποπτοι συνεπώς εγγραφής ψευδών βεβαιώσεων περί νυκτερινών ωρών προσωπικού που δεν εκτελέστηκαν, ύποπτοι για εγγραφή εκτός έδρας που δεν έγιναν ποτέ, ύποπτοι για εργασία σε Σαββατοκύριακα και αργίες που δεν έγιναν κ.α.

ΟΣΟΙ συστηματικά και όχι μόνο δεν προβαίνουν σε εβδομαδιαία έκδοση της διάταξης υπηρεσίας, ώστε να μπορεί το αστυνομικό προσωπικό τους, να προγραμματίσει την ζωή του.

Έχετε το υπόψιν σας.

Εφόσον περιέλθει σε εμάς καταγγελία που αποδεδειγμένα δείχνει τέτοια περίπτωση παράβασης της ανωτέρω διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα την προωθούμε στην κατά τόπο Εισαγγελία για τα περαιτέρω .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

( για συνεργάτες )

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis