Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 31/10/2015

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις άδειες κρατουμένων που συνεχίζουν να δίνονται με αδιαφανή κριτήρια και πάντως όχι, όπως ο νόμος ορίζει.

Αίτηση για άδεια έχει υποβάλει εδώ και 2,5 μήνες ο καταδικασμένος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έπειτα από 13 χρόνια κράτησης πληροί πλέον τις προϋποθέσεις να τη λάβει.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δεν έχει λάβει καν απάντηση στο αίτημά του, ενώ δεν του δόθηκε ούτε η ολιγόωρη άδεια, για να πάει στην κηδεία της μητέρας του, μια και θεωρήθηκε -ίσως- υπερβολή το αίτημά του να μη φοράει στο νεκροταφείο χειροπέδες και να μην παραστεί στην κηδεία ανάμεσα σε υποπολυβόλα της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, εκκρεμεί εδώ και 4 μήνες το αίτημα της επιστροφής του στις Φυλακές Αυλώνα, από όπου και μεταφέρθηκε χωρίς αιτία στα υπόγεια κελιά του Κορυδαλλού, δεδομένης και της κατάστασης της υγείας του που επιδεινώνεται.

Οσο λοιπόν κι αν πολλοί άνθρωποι αντιδρούν, συχνά και για κατανοητούς υποκειμενικούς λόγους, όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Εξάλλου, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο -ή μήπως όχι;

www.efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis