Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 02/10/2022

Ο 26χρονος Αλβανός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, βία σε βάρος αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1/10, ο 26χρονος σεσημασμένος μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας προκειμένου να δώσει παρόν, όταν τον ενημέρωσαν οι αστυνομικοί ότι θα συλληφθεί καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε άλλη καταδικαστική απόφαση με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Διαβάστε επίσης

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Αμέσως επέδειξε νευρικότητα και άρχισε να κινείται προς την έξοδο του γραφείου του Αξιωματικού Υπηρεσίας το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο αλλά και προς το παράθυρο που βλέπει στην αυλή του ισογείου, προκαλώντας υπόνοιες ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει.

Μετά την σωματική έρευνα οδηγήθηκε στο κρατητήριο και ύστερα από λίγη ώρα ζήτησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενή του.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΑΞ.ΥΠ και όταν έκλεισε το τηλέφωνο κινήθηκε με ταχύτητα προς την έξοδο του γραφείου.

Ο επικίνδυνος κακοποιός θα τα είχε καταφέρει αν ο διοικητής Ασφαλείας του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας δεν έβαζε το σώμα του προκειμένου να τον αποτρέψει.

Ο 26χρονος επιχείρησε να απωθήσει αλλά και να χτυπήσει στο πρόσωπο τον Αστυνόμο ο οποίος όμως κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και με την συνδρομή ενός ακόμα αστυνομικού της Ασφάλειας Καλλιθέας.

Ο 26χρονος Αλβανός οδηγήθηκε εκ νέου στο κρατητήριο όπου εκεί σαν μαινόμενος ταύρος άρχισε να κλωτσάει ότι έβρισκε μπροστά του και να χτυπάει με τα χέρια του τους τοίχους και τα κάγκελα.

Στη συνέχεια άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς, ειδικότερα δε τον διοικητή της Ασφαλείας Καλλιθέας ο οποίος νωρίτερα ματαίωσε την απόπειρα του να αποδράσει.

Λίγο αργότερα κι ενώ ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κινούνταν προς το γραφείο του, ο επικίνδυνος κακοποιός μέσα από το κελί του, έπειτα από μια σειρά χειρονομίες και νέες ύβρεις σε βάρος του, απείλησε τον Αστυνόμο και πιο συγκεκριμένα εξέφρασε βαριές απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειας του.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ορκίσθηκε να σκοτώσει τον Αστυνόμο και την οικογένεια του.

 

«Θα σε σκοτώσω» - Ωμή απειλή σε βάρος του διοικητή του ΤΑ Καλλιθέας

Ειδικότερα, ο 26χρονος σεσημασμένος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όταν τελειώσω με αυτό, θα σε βρω και ορκίζομαι θα σε σκοτώσω. Θα έρθει και η σειρά σου, το καλό πράμα αργεί να γίνει».

Ενώ με τον ίδιο τρόπο εξέφρασε απειλές και κατά των μελών της οικογένειας του αστυνομικού.

Ο 26χρονος Αλβανός έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη τις αρχές για ληστείες, βία κατά αστυνομικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ελέγχεται για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική οργάνωση ένα μέλος της οποίας συνέλαβε η ομάδα ΔΙΑΣ πριν από μερικούς μήνες στην Νέα Σμύρνη και στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κατ' οίκον έρευνα το 2020 στο σπίτι του 26χρονου στην Καλλιθέα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας βρήκαν όπλα και και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Σε βάρος του 26χρονου από το ΤΑ Καλλιθέας σχηματίσθηκε νέα δικογραφία αυτή τη φορά για απόπειρα απόδρασης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση και απειλή και θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: kallitheaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis