Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 06/02/2018

Σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καλείται να απαντήσει ο αναπληρωτής Υπουργός ΠροΠο με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για «συμμετοχή 140.000 ατόμων» στο Συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Άστοχη επέμβαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σχετικά με τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο»

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε και προώθησε στα ΜΜΕ εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο και ειδικότερα ότι οι διαδηλωτές ήσαν περίπου 135.000 με 140.000 άτομα, έναν αριθμό που υιοθέτησε με δηλώσεις του και ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Ν. Τόσκας.

Αντίθετα, οι διοργανωτές του διακομματικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος υποστηρίζουν πως το πλήθος του κόσμου ξεπέρασε το 1.000.000 πολιτών. Επειδή όπως και ο Εθνικός ποιητής της χώρας μας υποστήριξε το Ελληνικό Έθνος πρέπει να θεωρεί Εθνικό ότι είναι αληθές και επειδή όλα τα διεθνή έγκυρα ΜΜΕ ανέβασαν τον αριθμό των διαδηλωτών σε επταψήφιο αριθμό, προβληματίζει η έλλειψη ακριβούς εκτίμησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για παράδειγμα ο ανταποκριτής του Spiegel Γ. Χρηστίδης στο tweet του σχολίασε: «Πέρα από την πατριωτική θέρμη, υπάρχει πραγματική οργή για τη διαμάχη του όρου ‘Μακεδονία’–εναντίον των πολιτικών, της ελίτ, εκείνων που ‘ξεπουλάνε το έθνος’. Συναισθήματα παρόμοια με εκείνα των διαμαρτυριών για την λιτότητα. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αμφισβητήθηκε και πάλι – αυτή τη φορά από τη Δεξιά».

«Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία» έγραψε η Zeit και «Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για τη διάσωση του ελληνισμού», έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Εν κατακλείδι, όλοι ανεξαιρέτως οι ξένοι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές μετέδωσαν πως επρόκειτο για μία υπερκομματική διαδήλωση του Ελληνικού λαού πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Για ποιο λόγο ο υπουργός επιλέγει να παραπλανεί την κοινή γνώμη, εκπροσωπώντας τον κομματικό του στρατό και όχι τον ελληνικό λαό;
2. Με ποια συγκεκριμένη τοπογραφική μέθοδο οδηγήθηκε η Ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού της Ν. Τόσκα στην εκτίμηση πως το μέγα πλήθος των διαδηλωτών δεν ξεπέρασε τον αριθμό των 140.000 ατόμων και ποια χρονική στιγμή της εκδήλωσης αφορά; Ποιος ο λόγος που η ΕΛΑΣ ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε «εκτίμηση», κάτι που δεν ανάγεται στα καθήκοντά της;

Αθήνα, 05/02/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

 (nantiareport.gr)

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis