Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:03 | 26/02/2019

Μέρος των διαδηλωτών της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας προχώρησαν σε πετροπόλεμο με την αστυνομία η οποία απάντησε με ρίψη χημικών.

Η ένταση συνεχίζεται και αυτή την ώρα με την Γ’ Σεπτεμβρίου να είναι κλειστή και τα γύρω στενά να είναι το θέατρο του κλεφτοπόλεμου μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.
[custom:google-ads]
Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ομονοίας (pics)

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Πηγές: newsbeast.gr, newsbomb.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε εξέλιξη πορεία προς το Α.Τ. Ομόνοιας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis