Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:10 | 10/11/2019

Ως δούρειο ίππο φαίνεται πως θα χρησιμοποιούσαν ένα ασθενοφόρο οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», προκειμένου να μπορούν να πλησιάσουν τον στόχο τους.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και του Βάιου Σύρρου, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν φροντίσει να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το ασθενοφόρο… «μαϊμού».
[custom:google-ads] http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/10112019-par_daeev042.jpg
Στη γιάφκα του Χολαργού οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σάκο με αυτοκόλλητα που είχαν την ένδειξη ασθενοφόρο,  αλλά και την ιατρική μονάδα στην οποία υποτίθεται ότι ανήκε.

Οι δράστες είχαν αγοράσει ακόμη και μπλε φάρο που θα κολλούσαν στην οροφή του αυτοκινήτου με μαγνήτη, αλλά και τη σειρήνα. Είχαν ακόμη και πλαστές πινακίδες.

Αυτό το ασθενοφόρο, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί,  θα χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες για να προσεγγίσουν το στόχο που είχαν επιλέξει χωρίς να τραβήξουν την προσοχή. Με αυτό θα επιχειρούσαν και να διαφύγουν μετά την αιματηρή επίθεση.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/10112019-par_daeev037.jpg
Άλλωστε μετά από μια βομβιστική,  ή ένοπλη δολοφονική επίθεση και μέσα στον πανικό, κανείς αστυνομικός, δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο, το οποίο θα έφευγε με φάρο και σειρήνα από τον τόπο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Αυτός ήταν ένα τρόπος για να φύγουν οι δράστες με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και να εξαφανιστούν. 

Τα δύο στοιχεία που βάζει στο μικροσκόπιο η Αντιτρομοκρατική

Σε συγκεκριμένα ευρήματα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στον Χολαργό εστιάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για τα δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ένα φάρο με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων και στα αυτοκόλλητα ασθενοφόρου.

Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την άποψη ότι τα παραπάνω ευρήματα δηλώνουν πως η οργάνωση αναβάθμιζε την επιχειρησιακή της δυναμική και παράλληλα προετοίμαζε κάποιο χτύπημα, όπου θα τα χρησιμοποιούσε.

Αυτό που τους προβληματίζει είναι πού προμηθεύτηκαν τα μέλη της οργάνωσης τις συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, με τις οποίες θα μπορούσαν να σπάσουν κωδικούς επικοινωνίας της αστυνομίας.

«Ευτυχώς που προλάβαμε» λέει η Αντιτρομοκρατική

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε το μεσημέρι ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για την υπόθεση που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε».

Μεταξύ των ευρημάτων, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υπάρχουν ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, πιθανόν TNT, δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα και μια συσκευασία νιτρικής αμμωνίας (ΑΝΦΟ) των 40 κιλών, καθώς και μια διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, ένα σκοπευτικό πυροβόλου όπλου και μια συσκευή λέιζερ.

Αυτά τα ευρήματα, σε συνδυασμό και με τις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οδηγούν τους αρμόδιους αξιωματικούς στην πεποίθηση ότι τα μέλη της Οργάνωσης ετοίμαζαν χτύπημα πιθανόν εναντίον αστυνομικού στόχου, ενώ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για αναβάθμιση της οργάνωσης και εκσυγχρονισμό προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους στόχους τους.

Η οργάνωση μέχρι στιγμής έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, εναντίον αστυνομικών, σε μία εκ των οποίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, καθώς και στην πρεσβεία του Μεξικού, ενώ επίσης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία όπου και πάλι είχε τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός.

Πηγή: star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis