Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 15/05/2021

Ένα πάγιο αίτημα της Ενώσεώς μας ήταν η επανίδρυση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με αύξηση των οργανικών θέσεων ως νέα Υπηρεσία, βάσει των συνθηκών και αναγκών που έχουν προκύψει από την τελευταία αναδιάρθρωση αλλά και έπειτα από τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Με πρόσφατα έγγραφά μας από την 27η Μαρτίου 2021 με υπ’ αρθμ. 400/1/1 προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχάλη και τα υπ’ αρθμ. 605/11/1, 605/13/1 προς τους κ.κ. Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου εξηγήσαμε, για μία ακόμη φορά, τους λόγους που εφιστούσαν αναγκαία την επανίδρυση του Τμήματος.

   Σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού που συμπεριλαμβάνεται στο Π.Δ. 29/2021.

Χαιρετίζοντας αυτήν την ανταπόκριση - τόσο του Υπουργού μας όσο και του Αρχηγού μας- και την αρωγή των πολιτικών του Ν. Έβρου, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη για την απαραίτητη αύξηση των οργανικών θέσεων, σε σχέση με το παρελθόν, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές υποχρεώσεις του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Επίσης, θεωρούμε αναγκαίο ότι οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καταληφθούν με τη διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 17 παρ. 1 περ. β του Π.Δ. 100/2003 (όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει), έτσι ώστε να δοθεί μία πρώτη λύση και στο χρόνιο ζήτημα των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».

Στη Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης είμαστε πεπεισμένοι πως με τον διάλογο, τις συνεργασίες αλλά και τον συνεχή αγώνα μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά, γι αυτό  και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση.   

 

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο   
 
       Ο  Πρόεδρος                                Ο  Γενικός Γραμματέας
 
                                
       ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                      ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis