Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 15/11/2021

Ένα πλέγμα μέτρων που θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με την πορεία μνήμης , εφαρμόζουν oι Aρχές για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός περιλαμβάνει περίπου 6.000 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φέτος θα είναι περισσότεροι από πέρσι , που εκ των πραγμάτων λόγω πανδημίας ,ο εορτασμός δεν είχε πραγματοποιηθεί όπως συνήθως.

Απο χθες το βράδυ έχουν παραδοθεί και φυλάσσονται από την Ελληνική αστυνομία κτίρια των πανεπιστημίων. Άλλωστε και σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί των επιτελών της ελληνικής αστυνομίας είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι έπρεπε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταλήψης ακόμα και αιθουσών κτηρίων Πανεπιστημίων.

Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού είναι να μην υπάρξουν ορμητήρια ενώ ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι για την αστυνομία να μην πάρουν έκταση επεισόδια και υπάρξουν επιθέσεις και καταστροφές σε περιουσίες πολιτών. Επίσης έχει δοθεί εντολή να φυλαχθούν κυβερνητικά κτήρια με συχνές περιπολίες περιμετρικά αστυνομικών τμημάτων και αστυνομικών στόχων.

Πανεπιστημιακή αστυνομία,διαδικασία λήψης DNA αλλά και η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα αποτελούν τρία σημεία τα οποία οι αναλυτές της Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμες για καταδρομικές επιθέσεις σαν αυτή χθες στο τμήμα τροχαίας Πειραιά. Από τις προηγούμενες χρονιές αποδείχτηκε ότι ήταν σωτήριο να έχουν πληροφορίες οι αστυνομικοί για τα σημεία που ενδεχομένως ομάδες κουκουλοφόρων να κατασκευάζουν ή να κρύβουν μολότοφ πέτρες και κοντάρια. Αυτό που ζητήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι να γίνονται έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε πληροφοριακό επίπεδο ώστε αν υπάρχουν τέτοια σημεία να βρεθούν.

Στο αυστηρά επιχειρησιακό κομμάτι του σχεδιασμού πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα drone αλλά και τα ελικόπτερα τα οποία θα πετούν συνεχώς και θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής. Ήδη έχει αποφασιστεί να ελέγχονται οι ταράτσες κτηρίων ενώ εποχούμενες περιπολίες θα βρίσκονται συνεχώς σε σημεία που θα γίνονται έλεγχοι. Όλα τα υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται.

Επιτελείς της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece «….Στόχος είναι να υπάρξει μια ήρεμη πορεία μνήμης και οι εκδηλώσεις να ολοκληρωθούν χωρίς το παραμικρό επεισόδιο. Να μπορεί ο καθένας σε συνθήκες ηρεμίας και ειρήνης να αφήσει ένα λουλούδι ή να συμμετέχει στην πορεία όμως πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε εστία έντασης και επεισοδίων και κυρίως θα περιφρουρηθούν τα καταστήματα και οι περιουσίες των πολιτών.»

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis