Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 07/02/2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, εκπαιδευτική επίσκεψη (150) μαθητών του 6ου Γενικού Εκπαιδευτικού Λυκείου Αχαρνών στην έδρα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ενημερωτική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν κυρίως:

α) την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

β) τις διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας,

γ) τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,

δ) το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και τη πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαιδευτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και με αφορμή και τον  Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis