Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 21/01/2021

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την «αύξηση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και της ένοπλης βίας», κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα ανεξέλεγκτο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ασχολείται με την προστασία και τη διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων αλλά με τη χειραγώγηση των πολιτών μέσα από την καλλιέργεια φόβου και τον περιορισμό των, συνταγματικά κατοχυρωμένων, ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Σπίρτζης.

Όπως υπογραμμίζει, «ενώ ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, οι δολοφονίες, οι πυροβολισμοί σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, οι ένοπλες ληστείες, οι διαρρήξεις (που πολλές φορές συνοδεύονται από βασανισμό ή και εκτέλεση των πολιτών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι), το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών, είναι η καθημερινότητα που βιώνει η κοινωνία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στην ερώτησή του, ο κ. Σπίρτζης επισυνάπτει βίντεο του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ με «τα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων που περιλαμβάνουν, καθημερινά, εδώ και 19 μήνες περιστατικά βαρύνουσας εγκληματικότητας και ένοπλης βίας»

Στην επίκαιρη ερώτηση, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά κατάθεση στοιχείων «για το πόσους αστυνομικούς έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, σε αντιδιαστολή με το πόσοι έχουν τοποθετηθεί και πόσοι υπηρετούν στις υπηρεσίες καταπολέμησης της σοβαρής παραβατικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis