Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 01/11/2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 16.00 τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.


Διαβάστε επίσης: Επικήρυξη 100.000 ευρώ για τους δράστες που επιτέθηκαν στον Πρύτανη


Η τηλεδιάσκεψη αυτή έρχεται μετά το απαράδεκτο περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού ομάδας αναρχικών στην ΑΣΟΕ, οι οποίες πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οποία αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
[custom:google-ads]
Οι δηλώσεις Πέτσα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕ

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Σημειώνεται πως οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη, έχουν επικηρυχθεί σύμφωνα με ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο, ενώ συνεχίζονται από την ΕΛΑΣ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες βλέπουν ομοιότητες ανάμεσα στην πρόσφατη ενέργεια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σε παρόμοια ενέργεια εναντίον του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το προηγούμενο διάστημα.




Με πληροφορίες από: iefimerida.gr, reporter.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis