Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 21/03/2022

Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, η ομάδα «Αναρχικοί ενάντια στη λήθη» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις 17/02 σε πολυκατοικία όπου διαμένουν αστυνομικοί στην οδό Λυκοφρόνος στο Παγκράτι.

Οι αναρχικοί τοποθέτησαν στην είσοδο τον εμπρηστικό μηχανισμό και εξαφανίστηκαν.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, την οποία έσβησαν οι πυροσβέστες και οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν, ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από κροτίδες, εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα.

 

Οι αστυνομικοί μένουν σε διαφορετικά διαμερίσματα στην πολυκατοικία και υπηρετούν και σε διαφορετικές νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο των αναρχικών με το οποίο έγινε η ανάληψη της ευθύνης

Τα ξημερώματα στις 17/02 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Λυκοφρόνος στο Παγκράτι, όπου μένουν 5 μπάτσοι, ανάμεσά τους και κάποιοι σε υψηλόβαθμα πόστα, καθώς επίσης και ο επικοινωνιολόγος τεχνοκράτης της Νέας Δημοκρατίας Ευτύχης Βαρδουλάκης. Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή κομματιού της εισόδου.

Η εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το 2019 έφερε παράλληλα και την επιβολή μιας νέας πολιτικής ατζέντας. Νέας αναφορικά και μόνο σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατά τα άλλα πολιτικά αποτελεί βασικό πρόταγμα για τη Ν.Δ. από την περίοδο Σαμαρά. Φυσικά, αυτή η ατζέντα δεν είναι άλλη πέρα από το δόγμα "τάξη και ασφάλεια". Η Ν.Δ. λοιπόν, επενδύοντας σε μια ασταμάτητη προπαγάνδα κατά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ταύτισε επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ με το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που διαχρονικά επιλέγει την επίθεση απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα. Η δήθεν ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην "ανομία", σε συνδυασμό με την συμφωνία των Πρεσπών ("προδοτική στάση ΣΥΡΙΖΑ" κτλ.) ήταν το επικοινωνιακό όπλο της Ν.Δ. ούτως ώστε να συσπειρώσει αυτό το ακροδεξιό ακροατήριο που έχει διαφύγει τα προηγούμενα χρόνια προς την Χ.Α.

Φυσικά η επικοινωνιακή διαχείριση της αντιπολιτευόμενης Ν.Δ. ήταν ένα συντονισμένο και καλά μελετημένο πλάνο μιας ομάδας επικοινωνιολόγων και διάφορων ειδικών στο κομμάτι της αποχαύνωσης του κοινωνικού συνόλου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, προβεβλημένο γαλάζιο στέλεχος και κειμενογράφος του Κυριάκου Μητσοτάκη την προεκλογική περίοδο του 2019. Ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Stratego που μεταξύ άλλων έχει διαμορφώσει την επικοινωνιακή πολιτική υπουργείων, ΕΦΚΑ, ΔΕΗ κ.α. Ρόλος του συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και της εταιρείας του είναι η διαρκής παραπλάνηση, η ωμή ψευδολογία και το μανιπιουλάρισμα τμήματος της κοινωνίας. Αν οι κυβερνήσεις είναι το "σώμα" του καταπιεστικού μηχανισμού, οι επικοινωνιολόγοι είναι το "μυαλό". Εξάλλου είναι σαφές ότι σε κάθε στιγμή αγανάκτησης του κοινωνικού συνόλου επιστρατεύουν εκ νέου τα προπαγανδιστικά τους εργαλεία για να νομιμοποιήσουν άλλη μια φορά την έκδηλη καταπίεση και εκμετάλλευση που παράγει το σύστημα. Χαρακτηριστική δήλωση του Βαρδουλάκη, αναφορικά με το δόγμα "τάξης και ασφάλειας", που διαρκώς επενδύει η κυβέρνηση, είναι πως δεν αποτελεί στροφή προς τον συντηρητισμό αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της ελευθερίας. Γνωστό και εμπεδωμένο δόγμα της νεοφιλελέ πολιτικής η ταύτιση της ελευθερίας με την ασφάλεια, τόσο εμπεδωμένο που ένα μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου είναι διατεθειμένο να χάσει την πρώτη για τη δεύτερη.

Απόρροια λοιπόν αυτής της πολιτικής είναι η συνθήκη στο σήμερα. Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας ο τρόμος και το διαρκές σοκ αποτελούν βασικό εργαλείο κοινωνικοπολιτικής διαμόρφωσης των από τα πάνω. Το προδίδει και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των δυνάμεων καταστολής σε συνδυασμό με το δόγμα μηδενικής ανοχής. Απαγορεύσεις πορειών, πάνοπλοι μπάτσοι σε όλη τη μητρόπολη, εκκενώσεις καταλήψεων/κέντρων αγώνα, παρακολουθήσεις συντρόφων και αγωνιστριών, νέες ομάδες σωμάτων ασφαλείας, κάμερες στους μπάτσους, μπάτσοι στα πανεπιστήμια, drones, αύρες και όλα αυτά ακολουθούμενα από αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, αναβάθμιση του DNA ως αποδεικτικού στοιχείου (σκευωρίες με όχημα το DNA), βιομετρική εποπτεία, συνεχή έλεγχο των πιστοποιητικών ακόμα και για τα πιο απλά καθημερινά πράγματα, αλλαγή της αστικής αρχιτεκτονικής με Μεγάλους Περιπάτους και gentrification σε περιοχές δυσπρόσιτες για το κεφάλαιο και η λίστα δεν έχει τέλος.

Η πόλη μετατρέπεται σε μια απέραντη έρημο ειδικά διαμορφωμένη για να εξυπηρετεί μόνο την κίνηση του εμπορεύματος. Οι φτωχοί, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο του καπιταλισμού εκτοπίζονται για να πάρουν τη θέση τους επιχειρήσεις και καταναλωτές έτοιμοι να ξοδέψουν στο διαρκώς αυξανόμενο εμπόρευμα. Τα σπίτια αδειάζουν λόγω των προκλητικά υψηλών ενοικίων με αποτέλεσμα τη διαρκή μεταβολή της ανθρωπογεωγραφίας του αστικού ιστού. Οι παρείσακτοι πρέπει να φύγουν, το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό εφόσον δεν καταναλώνει δεν έχει να προσφέρει τίποτα και πρέπει να αφανιστεί.

Τοποτηρητές δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι πέρα από τους μπάτσους. Είναι αυτοί που τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού πολέμου ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Είναι αυτοί που διαφυλάσσουν την ασφάλεια του κεφαλαίου, των μεγαλοαστών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και φυσικά των πραγματικών μαφιόζων που διαχειρίζονται ασύλληπτα ποσά μαύρου χρήματος. Οι μπάτσοι καλούνται να εξασφαλίσουν και την κοινωνική ομαλότητα προστατεύοντας υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και το ανθρώπινο δυναμικό εκείνων που αποφασίζουν και διατάζουν για τη βίαιη φτωχοποίηση και την εξόντωση της κοινωνικής βάσης. Είναι λοιπόν συνένοχοι και υπόλογοι για τα διαρκή εγκλήματα ενάντια στην τάξη μας και ενάντια στο μαχόμενο κοινωνικό σύνολο.

Όμως πέρα από αυτό είναι υπόλογοι για τα εγκλήματα που οι ίδιοι διαπράττουν. Δεν γίνεται και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στα Α.Τ. σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα αμέτρητα περιστατικά αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής. Δεν ξεχνάμε τις φορές που οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με δολοφονικό μένος στα σώματα διαδηλωτών. Δεν ξεχνάμε τα ατιμώρητα εγκλήματά τους, τον αδικοχαμένο Ιάσονα που σκότωσε ο μπάτσους συνοδός της Ντόρας Μπακογιάννη, τον Νίκο Σαμπάνη που δολοφόνησαν οι μπάτσοι στο Πέραμα με 35 σφαίρες. Τους τόσους και τόσους φτωχοδιαβόλους που δολοφονούνται απο τις "τυχαίες" (ή και όχι) εκπυρσοκροτήσεις όπως τον Ρομά στο Μενίδι που τον εκτέλεσαν για ένα κλιματιστικό. Το ρατσιστικό μένος και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές των δυνάμεων ασφαλείας είναι δεκαετίες αποτυπωμένες στο σώμα των ανθρώπων που αντιστέκονται στην κρατική βαρβαρότητα. Δεν γίνεται όμως να μην κάνουμε και μια ειδική αναφορά στον σεξιστικό και βαθιά πατριαρχικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν θα ξεχάσουμε τους βιασμούς μέσα στα Α.Τ., τους μπάτσους βιαστές (και κάθε βιαστή) που συστηματικά καλύπτουν οι συνάδελφοί τους. Όπως και στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη που δεν δέχτηκε την παραμικρή βοήθεια στο Α.Τ. και έπρεπε να μείνει 3 μέρες δίχως να πλυθεί ούτως ώστε να την εξετάσει ο ιατροδικαστής. Αντίστοιχα είμαστε δίπλα σε όλες εκείνες τις αόρατες μετανάστριες στα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη που βασανίζονται και παρενοχλούνται σεξουαλικά από τους μπάτσους, αλλά η φωνή τους δεν φτάνει να ακουστεί να γίνει #MeToo.

Το αποκορύφωμα στην λογική της συγκάλυψης και της αποσιώπησης της έμφυλης βίας από πλευράς αστυνομίας ήταν η εμετική δήλωση του τηλεμαϊντανού Σταύρου Μπαλάσκα μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Τότε λοιπόν το σκουπίδι που ακούει στο όνομα Μπαλάσκας είχε δώσει συμβουλές για νομική διέξοδο σε κάθε επίδοξο γυναικοκτόνο τονίζοντας πως αν έπαιρνε ο δολοφόνος τηλέφωνο την αστυνομία και έλεγε πως "τα έχασε και τρελάθηκε", ότι ήταν ένα "ατυχές γεγονός" θα γλίτωνε με τέσσερα χρόνια φυλακή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "βλάκα" τον δολοφόνο της Καρολάιν και που δεν έπραξε αντιστοίχως. Η δήλωση αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο ρόλος της αστυνομίας, όπως και της αστικής δικαιοσύνης, δεν είναι άλλος πέρα από τη διατήρηση των ανισοτήτων της καταπίεσης και των διαχωρισμών.

Αυτός είναι ο λόγος που παρότι μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για δημόσια υγεία και εκπαίδευση (sic), το κράτος επενδύει διαρκώς στις δυνάμεις καταστολής. Είναι παραπάνω από προφανές ότι στις περιόδους οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων ο κρατικός μηχανισμός τείνει να οχυρώνεται απέναντι σε μια ενδεχόμενη απειλή. Η οχύρωση αυτή συμβαίνει σε δύο βασικά σκέλη: το ένα είναι αυτό της καταστολής και το άλλο της προπαγάνδας. Η άμεση έκφραση της καταστολής αφορά τον εσωτερικό εχθρό, είτε αυτός ορίζεται ως ένα συγκεκριμένο πολιτικό υποκείμενο, είτε γενικώς ως ένα αόριστο σύνολο εν δυνάμει εχθρών (μετανάστες, άστεγοι, άνεργες κτλ.) που με όχημα τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιείται από τους κρατικούς μηχανισμούς. Φυσικά παράλληλα με τον εσωτερικό εχθρό το κράτος "επενδύει" και στον εξωτερικό. Αυτό συνεπάγεται και αντίστοιχες συμμαχίες και υποστήριξη της πολεμικής βιομηχανίας. Έτσι το ελληνικό κράτος, κομμάτι της πολεμικής μηχανής ΝΑΤΟ-ΕΕ συμμετέχει ενεργά στον εν εξελίξει πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αποστέλλοντας πολεμικό υλικό στο ουκρανικό κράτος. Ενισχύοντας έτσι το χάος που φέρνει η εμπόλεμη συνθήκη και οξύνοντας μαζί με το σύνολο των δυτικών κρατών τους διακρατικούς ανταγωνισμούς. Κάτι που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές στα πεδία των μαχών αλλά και όχι μόνο. Απόρροια του πολέμου είναι και το βάθεμα των οικονομικών κρίσεων που με τη σειρά τους φέρνουν περαιτέρω φτωχοποίηση των κοινωνιών. Όλα αυτά ενώ παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει πάνω από 10 δις ευρώ σε Ραφάλ και Μπελχάρα.

Η κάλυψη για αυτές τις πολιτικές προέρχεται από την ασταμάτητη προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα ψεμάτων που αποπροσανατολίζει το σύνολο της κοινωνίας δημιουργώντας πειθήνιους υπηκόους. Από την κρατική διαχείριση της covid μέχρι πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και τους πολέμους, η προπαγάνδα επενδύει στο κράτος-προστάτη που επιβάλλει τις "λύσεις" διαιωνίζοντας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να διατηρεί την κοινωνία υπό καθοδηγίσιμο φόβο.

Ζούμε σε μια εποχή αλλαγών και μετάβασης σε ένα κόσμο συνολικής ψηφιοποίησης των σχέσεων και επικράτησης των social media στο σύνολο της καθημερινότητας. Ο όγκος της πληροφορίας και η διαρκής ροή της είναι εργαλείο επιβολής στα χέρια των κυριάρχων. Όλα γίνονται γρήγορα, σχολιάζονται γρήγορα και επιφανειακά και ξεχνιούνται γρήγορα.

Κλείνοντας θα συμφωνήσουμε και με τα συντρόφια από τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης πως οφείλουμε να γίνουμε ασπίδα προστασίας των αναρχικών και κομμουνιστών κρατουμένων μέσα στις φυλακές κάνοντας ξεκάθαρο πως κάθε ένα γρανάζι αυτού του καταπιεστικού μηχανισμού αποτελεί για μας στόχος. Από τον τελευταίο μπάτσο μέχρι τους διευθυντές των φυλακών και τον κάθε νομικό σύμβουλο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών μέχρι τα υπουργεία και τα στελέχη τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΥΓ: Τιμή και μνήμη για τον αναρχικό επαναστάτη αντάρτη Λάμπρο Φούντα

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis