Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 16/01/2020

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων για –κατά περίπτωση- απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και πλαστογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι, με χρήση της πιστωτικής του κάρτας, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές και αγορά εισιτηρίων μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, καθώς και αλληλογραφία με τους αντίστοιχους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της εμπλοκής ημεδαπού και αλλοδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση, καθώς προέκυψε ότι δύο από τις προαναφερθείσες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με χρήση συνδέσεων διαδικτύου που ανήκουν στους προαναφερόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της 13-01-2020, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπό έρευνα υπόθεση.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ημεδαπός, με τη χρήση πλαστών και παραποιημένων δελτίων ταυτότητας, δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς σε εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού και προέβαινε σε παράνομο στοιχηματισμό σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • ηλεκτρονική συσκευή tablet,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • πλήθος ψηφιακών αρχείων με πλαστογραφημένα αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας που ήταν αποθηκευμένα στα ανωτέρω ψηφιακά πειστήρια.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε ΟΣΕ και Διαβατά - 56 συλλήψεις


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis