Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 09/07/2018

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, για απάτη μέσω διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, στο οποίο μεταξύ άλλων, διαθέτονταν προς πώληση προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνταν για διαδικτυακές αγορές.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστο άτομο κάλεσε τηλεφωνικά το εν λόγω κατάστημα προφασιζόμενο ότι φέρει την ιδιότητα του τεχνικού της εταιρείας προπληρωμένων καρτών, ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα έκδοσης έχει βλάβη, με αποτέλεσμα να πείσει εργαζόμενο του καταστήματος να του εκτυπώσει και να του αποστείλει προπληρωμένες κάρτες. Ακολούθως προέβη άμεσα σε παράνομη χρήση-ενεργοποίησή τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας-προανάκρισης διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της εν λόγω υπόθεσης, επακολούθησε αλληλογραφία με τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Από την αξιολόγηση και συνεκτίμηση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis