Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 23/03/2022

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού, για συκοφαντική δυσφήμηση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, πράξεις που τελέστηκαν μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα, χωρίς την συναίνεσή της, βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στα οποία απεικονιζόταν η ίδια με πρώην σύντροφό της.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα καθώς και αλληλογραφία με εταιρείες – παρόχους, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση, ως διαχειριστή της επίμαχης ιστοσελίδας, όπου φιλοξενούνταν πλήθος αρχείων οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών με περιεχόμενο πορνογραφίας ενηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως παραγγέλθηκε η διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 11 μονάδες αποθήκευσης, 2 συσκευές tablet και 8 κινητά τηλέφωνα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για το περιεχόμενο της επίμαχης ιστοσελίδας συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis