Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 04/08/2021

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά σαράντα επτά (47) κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Θήβα, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές, Ασωπία, Νεοχωράκι, Ύπατο, Βάγια, Λουτουφί, Ελλοπία, Μουρίκι, Ερυθρές Αττικής & Τανάγρα).

Για τις εξιχνιάσεις των ανωτέρω υποθέσεων, ήταν σημαντική η συμβολή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις ανωτέρω κλοπές διέπραξε πολυμελής εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, η οποία αποτελούνταν από έξι (6) ημεδαπούς και σαράντα (40) αλλοδαπούς, η δομή και η σύνθεση της οποίας εναλλασσόταν κάθε φορά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Γίνεται μνεία ότι η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός, ανέρχεται στις (218.539) ευρώ.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Ιούλιο του 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου και διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων, σε περιοχές των Νομών Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αργολίδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis