Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 12/07/2017

Δύο χασισοφυτείες στον Ταΰγετο, μία στη Νέδουσα και μία στην Αλαγονία, εντόπισε το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο «χτενίζει» αυτές τις ημέρες την περιοχή μας και ήδη έχει εντοπίσει τρεις.

Στις δύο νέες χασισοφυτείες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μέτρησαν συνολικά 205 φυτά, με ορισμένα από αυτά ήδη να έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα 2 μέτρα.
 
Στη Νέδουσα
Οι χασισοφυτείες εντοπίσθηκαν από το ελικόπτερο σε δασικές περιοχές του Ταϋγέτου τη Δευτέρα το μεσημέρι και στα σημεία που υποδείχθηκαν έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η πρώτη φυτεία εντοπίσθηκε στη δασική περιοχή «Κούβελο» στη Νέδουσα. Εκεί είχε εκχερσωθεί έκταση περίπου 200 τ.μ. και είχαν διαμορφωθεί 4 αναβαθμίδες. Σε αυτές είχαν καλλιεργηθεί 151 χασισόδεντρα ύψους από 0,50 έως 2 μέτρα. Τα φυτά ποτίζονταν με πλαστικούς σωλήνες που μετέφεραν με φυσική ροή νερό από πηγή της περιοχής.
 
Στην Αλαγονία
Η δεύτερη φυτεία εντοπίσθηκε στη δασική περιοχή «Πεδινό» του οικισμού Μαχαλά στην Αλαγονία του Δήμου Καλαμάτας. Εκεί είχε εκχερσωθεί και διαμορφωθεί έκταση 50 τ.μ. και είχαν φυτευτεί 54 φυτά ινδικής κάνναβης, που είχαν ύψος από 0,40 έως 1,20 μέτρα.
Τα φυτά ποτίζονταν με πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι είχαν συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο άρδευσης της περιοχής.
Τα χασισόδεντρα και στις δύο περιπτώσεις εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη

 www.tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis