Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 14/10/2022

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μεταλλικών αντικειμένων σε επιχειρήσεις και σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, έξι άνδρες (πέντε ημεδαποί ένας αλλοδαπός), μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν τρεις από τους κατηγορούμενους έξω από την επιχείρηση συλλογής και ανακύκλωσης μετάλλων, του αλλοδαπού συλληφθέντα και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε χθες το πρωί, στην επιχείρηση του αλλοδαπού κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε μεταλλικά τμήματα με προσαρμοσμένους πυκνωτές και πλακέτες και τρεις μεταλλικές βάσεις στήριξης μπαρών ασφαλείας, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού κατηγορουμένου διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε την επιχείρηση στερούμενος άδειας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από την 28/9/2022 έως την 12/10/2022, είχαν συστήσει οργανωμένη και με διαρκή δράση συμμορία, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών σε περιοχές της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας .

Συνολικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις και σιδηροδρομικές διαβάσεις, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά (2) αυτοκίνητα, (4) τόνους χάλκινων και ορειχάλκινων αντικειμένων, (970) μέτρα χάλκινα καλώδια, (14) μεταλλικούς στύλους με τους μηχανισμούς τους, καθώς και μεταλλικά αντικείμενα και μπεκ ποτίσματος.

Οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια προέβαιναν σε επεξεργασία εξαγωγής του χαλκού μέσω καύσης και τα διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου στον αλλοδαπό συλληφθέντα επιχειρηματία εταιρείας ανακύκλωσης.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν αποκομίσει από τις παραπάνω πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (80.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis