Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 18/01/2015

 

Εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
 
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 29 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 35χρονου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
 
Ειδικότερα, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών και τη συνακόλουθη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα από 6 Δεκεμβρίου 2014 έως 9 Ιανουαρίου, διέρρηξαν συνολικά επτά  μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν δύο ακόμη, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας και Χαλκιδικής, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
 
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας από τρία σταθμευμένα οχήματα, στην Ημαθία και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.
 
Επίσης, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 35χρονου, στα Γιαννιτσά Πέλλας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, για την κατοχή της οποίας συνελήφθησαν μία 33χρονη και ένας 21χρονος, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» 
 
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή από τους τόπους διάπραξης των έκνομων ενεργειών τους.
 
Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσαν συνολικά πέντε αποφάσεις για κλοπές και μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ετών και 14 μηνών, καθώς και δύο Εντάλματα Σύλληψης, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και για απόπειρα ληστείας από κοινού.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
http://voria.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis