Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:21 | 11/03/2020

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές κινητών τηλεφώνων από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών.

Ειδικότερα, το Τ.Α. Αμαρουσίου ύστερα από συστηματική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων, κατόρθωσε να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής ομάδας και να ταυτοποιήσει τα μέλη της, που δραστηριοποιούντο στις κλοπές κινητών τηλεφώνων από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 9-3-2020 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 25, 23, 18 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχα συστήσει τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2018, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε συστηματικά κλοπές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και του Αιγίου Αχαΐας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι ξεκινούσαν από περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου διέμεναν, επιβαίνοντες σε διάφορα αυτοκίνητα συγγενικών τους ή τρίτων προσώπων και τα οποία χρησιμοποιούσαν εναλλάξ για να προσεγγίσουν τα καταστήματα «στόχους».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr


Στη συνέχεια ανάλογα με τις επικρατούσε συνθήκες, εισέρχονταν σε αυτά, και προσποιούμενοι τους πελάτες, επεξεργάζονταν κινητά τηλέφωνα μεγάλης αξίας, τα οποία βρίσκονταν στις προθήκες των καταστημάτων.

Στη συνέχεια, κινούμενοι αστραπιαία τα αποσπούσαν από αυτές, είτε αποκόβοντας με κόφτη τα αντικλεπτικά καλώδια, είτε τραβώντας τα απότομα με αποτέλεσμα την αποκοπή του αντικλεπτικού καλωδίου.

Σε άλλες περιπτώσεις ανέμεναν εξωτερικά και όταν οι συνθήκες ευνοούσαν, κινούμενοι καταδρομικά έτρεχαν προς τις προθήκες, αποσπούσαν τα κινητά τηλέφωνα και αποχωρούσαν τρέχοντας προς το όχημα διαφυγής, όπου τους ανέμενε τουλάχιστον ένας συνεργός τους ο οποίος εκτός από το ρόλο του οδηγού είχε και εκείνον του τσιλιαδόρου.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υπαλλήλους των καταστημάτων προσπαθούσε να τους εμποδίσει, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος του, προκειμένου να παραμείνουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία και να αποφύγουν την ακινητοποίηση τους.

Ακολούθως μετέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας και διέθεταν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων και μοιράζονταν τα χρήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.400- ευρώ, το κλειδί, οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας καθώς και το «επιχειρησιακό» όχημα στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψη τους .

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων από καταστήματα και μία (1) περίπτωση ληστείας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ανηλίκων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis