Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 15/03/2022

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της είναι αποτέλεσμα, συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15.03.2022),σε Χανιά και Ηράκλειο από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χανίων και Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ημεδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά την πρόοδο - εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της ανωτέρω ομάδας στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι προαναφερόμενοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, από την εξειδικευμένη και συνδυαστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2021 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι (16) κλοπές-διαρρήξεις (14 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Κρήτης .

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (96.650) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis