Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 05/05/2022

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εγκληματική ομάδα – κύκλωμα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές ηλεκτροκαλωδίων από δημόσιο δίκτυο φωτισμού και αποθήκες στη Ρόδο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν εχτές (Τετάρτη 4 Μαΐου 2022), έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, έξι ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19, 20, 24, 25, 29 και 29 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, ανάλυσης, επεξεργασίας και συνδυαστικής αξιοποίηση στοιχείων - δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους οργάνωσης. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών, οι μεταξύ τους σχέσεις και ρόλοι.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δρούσαν από κοινού με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση και έχοντας δημιουργήσει κατάλληλη υποδομή αφαιρούσαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού από το οδικό δίκτυο και αποθήκες επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου και του Αρχαγγέλου.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλεμμένα καλώδια στον 24χρονο προς εκμετάλλευσή τους ως χαλκό, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών οι οποίες προσδιορίζονται στο χρονικό διάστημα από 22 Οκτωβρίου 2020 έως 23 Απριλίου 2022, ενώ η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν εκτιμάται πάνω από τις 100.000,00 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε δύο κατοικίες και αποθήκη των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 500 μέτρα καλώδιο ηλεκτροφωτισμού, που είχαν αφαιρέσει πρόσφατα
  • Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσω για την τέλεση των παράνομων ενεργειών τους
  • Ηλεκτρικός τροχός κοπής καλωδίων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis