Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:48 | 27/03/2018

Μετά από κάλεσμα των συλλόγων και φορέων κατοίκων της περιοχής του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Πάτρας, το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00 έναντι της εισόδου του λιμανιού (είσοδος  πρώην  εργοστασίου Πειραϊκής Πατραϊκής). Καλούμε  όλα  τα  μέλη - συναδέλφους  των  Ενώσεων  μας  Αστυνομικούς  και  Λιμενικούς  να  συμμετέχουν δυναμικά.

Δυστυχώς παρά τις συνεχείς παραινέσεις και τις εκκλήσεις μας το τελευταίο 6μηνο προς πάσα κατεύθυνση αλλά και την ανάδειξη του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ακόμα και σήμερα  εκατοντάδες  αλλοδαποί  συνωστίζονται  στην  λιμενική  ζώνη  της  Πάτρας  με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, έχοντας ιδρύσει κυρίως δυο άτυπους καταυλισμούς επιπέδου σκουπιδότοπου στα παλιά εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου.

Με περιστατικά όπως επιθέσεις κατά Λιμενικών και Αστυνομικών, καταστροφές σε υλικά αγαθά μετά από πετροπόλεμους, συμπλοκές, συλλήψεις, παγίδες με πετονιές κατά δικυκλιστών, περιστατικά βίας, τραυματισμών και απόπειρας ανθρωποκτονίας μεταξύ των αλλοδαπών, καταστροφές σε φορτηγά οχήματα και φορτία αλλά και τον θάνατο νεαρού αλλοδαπού από τροχαίο ατύχημα ενώ διέσχιζε την παραλιακή οδό με σκοπό να εισέλθει στο λιμάνι, η κατάσταση εκτραχύνεται καθημερινά.

Το ενδιαφέρον της πολιτείας συνεχίζει να είναι ανύπαρκτο, οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών παραμένουν άθλιες και τείνουν να ομοιάζουν με αυτές άλλων περιοχών  που  πρόσφατα  όλοι  θαυμάσαμε.  Παράλληλα  καθημερινά  το  σύνολο  των Αστυνομικών  και  Λιμενικών  δυνάμεων  της  περιοχή  αναλώνεται  σε  μια  διαδικασία απομάκρυνσης των αλλοδαπών από τις περιφράξεις του Λιμανιού, ένα ατέρμονο  ̈πέρα-δώθε ̈ εκατοντάδων ατόμων που προσπαθούν κατά ομάδες και από διάφορα σημεία να παραβιάσουν τις περιφράξεις. Η όλη κατάσταση που επικρατεί έχει οδηγήσει κατοίκους, επαγγελματίες οδηγούς, μεταφορικές εταιρίες, τουρίστες, Λιμενικούς και Αστυνομικούς στα όρια των αντοχών τους.  

Μετά τα ανωτέρω και αφού το πρόβλημα είναι κυρίως ανθρωπιστικό αλλά προκαλεί επιπλέον πολλά προβλήματα στην εύρυθμη ζωή της πόλης της Πάτρας αλλά και του λιμανιού, του εμπορίου και του τουρισμού προτείνουμε και καλούμε εκ νέου όπως άμεσα:

1. Οι ηγεσίες των Σωμάτων να προβούν στην σύσταση ειδικών υπηρεσιών στην Πάτρα, όπως έχουμε εδώ και καιρό προτείνει, με σκοπό την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στην περιοχή  μας, στελεχωμένη  βέβαια  με Αστυνομικούς  και Λιμενικούς που  θα  ενισχύσουν  την περιοχή, έως  την αποκατάσταση του προβλήματος.

2. Οι  αρμόδιες  υπηρεσίες  να  λάβουν  άμεσα  πρωτοβουλίες  για  την  προσωρινή στέγαση σε ειδικά διαμορφωμένες δομές, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των αλλοδαπών, την απογραφή και  το διαχωρισμό τους ανά κατηγορία με άμεση απομάκρυνση των παράτυπων μεταναστών.

3. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει πρωτοβουλίες και να απαιτήσει άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος από την κεντρική εξουσία μετά από σύγκληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

4. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας να θέσουν και πάλι το ζήτημα στην Βουλή των Ελλήνων.

5. Η Εισαγγελική Αρχή να διεξάγει, εφόσον κρίνει, έρευνα σχετικά με την πιθανή ύπαρξη  κυκλωμάτων διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης και εκμετάλλευσης  των  αλλοδαπών, όπως μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα.

6. Ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών Α.Ε. να προβεί άμεσα στην κατασκευή όλων των απαραίτητων  υποδομών  αποτροπής  της παράτυπης μετανάστευσης  και ειδικότερα την ανακατασκευή της περίφραξης του Λιμένα.

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΡΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,
ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΟΔΗΓΟΥΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΥΑΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣ
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis