Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 02/02/2022

Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης εντόπισαν στο λιμάνι της Πάτρας στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του κεντρικού Λιμεναρχείου και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 46, 51, 54 και 61 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, εντοπίστηκαν περισσότερα από 24 κιλά κοκαΐνης και περίπου 110 κιλά φυτικά αποσπάσματα υδροπονικής κάνναβης, ενώ, όπως προέκυψε από τις έρευνες, η δράση των συλληφθέντων είχε ως σκοπό την εισαγωγή στην Ελλάδα, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, ο εντοπισμός της ποσότητας των ναρκωτικών και η σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, έγινε έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια πολύμηνων ερευνών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στις 31 Ιανουαρίου στην πύλη εξόδου του νότιου λιμανιού της Πάτρας, από τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη βοήθεια των αστυνομικών σκύλων «ΑΙΚ» και «ΑΡΗΣ» του κεντρικού λιμεναρχείου, εντοπίστηκε ο 54χρονος, ως οδηγός φορτηγού οχήματος -το οποίο είχε εκφορτωθεί από επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από λιμάνι του εξωτερικού-, να μεταφέρει κρυμμένες μέσα στο στρώμα του κρεβατιού της καμπίνας, 21 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν 24 κιλά και 317 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε ανάλογο έλεγχο που έγινε σε φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 46χρονο, το οποίο είχε εκφορτωθεί την ίδια ημέρα από άλλο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο και αυτό από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν μέσα στο χώρο του φορτίου οκτώ χαρτοκιβώτια, που περιείχαν 97 πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, συνολικού μικτού βάρους 109 κιλών και 80 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, με σκοπό τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση, πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή της Αττικής, ελεγχόμενη επιχείρηση για τη νομότυπη παράδοση ποσότητας της κοκαΐνης που είχε εντοπιστεί στο φορτηγό του 54χρονου. Κατά τη διάρκεια της «παράδοσης» της κοκαΐνης τα στελέχη του Λιμενικού, που είχαν οργανώσει την επιχείρηση, συνέλαβαν τον 51χρονο, ως παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σήμερα συνελήφθη ο 61χρονος, έπειτα από την έκδοση σχετικού εντάλματος από τον αρμόδιο ανακριτή, ο οποίος φέρεται ως συντονιστής μεταφοράς των παραπάνω ναρκωτικών ουσιών.

Τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis