Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 26/06/2019

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, εντόπισε δύο (2) όμορες φυτείες, καλλιεργούμενες με φυσική μέθοδο, σε δύσβατη δασική περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Όπως διαπιστώθηκε, στις δύο (2) φυτείες, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με δύσβατο μονοπάτι, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει μηχανισμούς αυτόματου ποτίσματος (μπεκ), τους οποίους μέσω ελαστικών σωληνώσεων, είχαν συνδέσει με παρακείμενο αντλιοστάσιο, απ’ όπου διοχετευόταν το απαραίτητο για την άρδευση νερό.

[custom:google-ads]

Επιπρόσθετα, σε μία εκ των φυτειών είχαν εγκαταστήσει δεξαμενή ύδατος, χωρητικότητας 1.500 λίτρων, από την οποία αντλούσαν νερό, εφεδρικά. Πλησίον επίσης των φυτειών εντοπίσθηκε πρόχειρη μεταλλική κατασκευή θερμοκηπίου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για γεωργικές εργασίες σχετιζόμενες με τα δενδρύλλια (ανάπτυξη, ωρίμανση, αποξήρανση) σε διάφορες φάσεις της καλλιέργειας, καθώς και κλινοσκεπάσματα, στρώματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά την παραμονή τους στο σημείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 25-6-2019, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 36 ετών, υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία των φυτειών.

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -690- δενδρύλλια κάνναβης ( -410- η πρώτη και -280- η δεύτερη φυτεία) και κατασχέθηκαν υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας των δενδρυλλίων.

Κατασχέθηκαν επίσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μικροποσότητα και σπόροι κάνναβης και ένα επιπλέον δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis