Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 03/07/2019

Φυτεία με 700 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή, του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας, η οποία εκτεινόταν εντός ειδικά διαμορφωμένης και εκχερσωμένης δασικής έκτασης, δύο περίπου στρεμμάτων, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (02-07-2019) νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως και 2,5 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

[custom:google-ads]

Επίσης, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν τρεις αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, δύο πρόχειρα καταλύματα διαμονής, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και αυτοσχέδιος χώρος αποξήρανσης αυτών.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Ωστόσο, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και στα Χανιά και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου.

Εχθές (02.07.2019) μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε η φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά 357 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε φυτεία, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα 357 δενδρύλλια, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis