Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 05/09/2018
Η έξαρση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, τα σοβαρά περιστατικά κλοπών, ληστειών και φονικών που έχουν καταγραφεί ευρύτερα του Αιγίου, προκαλώντας ανησυχία και παλιότερα μέχρι και κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, φαίνεται να έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές, οι οποίες λαμβάνουν τώρα επιπλέον μέτρα για τη θωράκιση της περιοχής.
 
Όπως είχε γράψει πρόσφατα η "Π", η ενίσχυση της σχετικά νεοσύστατης "Ομάδας ΔΙΑΣ" θα αποτελέσει πλέον πραγματικότητα, εντός του Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας-Ταξίαρχου Νικόλαου Κοτρωνιά, που έχει άλλωστε στενή συνεργασία με δήμο, εκκλησία και εμπόρους, καταγράφοντας ήδη χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και αισθητή μείωση των ανησυχητικών περιστατικών.
[custom:google-ads]
 
Περί τους 3 ή 4 αστυνομικούς, που μετατέθηκαν προ ημερών στην Αχαΐα, θα προστεθούν στην υπάρχουσα Ομάδα η οποίια μεγαλώνει σημαντικά, ενώ η υπηρεσία θα αποκτήσει και 2 ακόμα μηχανές υψηλού κυβισμού. Η εκπαίδευση μάλιστα των επιπλέον ενστόλων ήδη έχει αρχίσει και σύντομα θα αναλάβουν δράση.
 
Σύντομα σχετικά εξετάζεται και η πιο συχνή (σχεδόν καθημερινή) παρουσία κλιμακίου της ΟΠΚΕ από την Πάτρα, με στοχευμένες περιπολίες και επεμβάσεις, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η υπηρεσιακή δυνατότητα σύστασης μιας τέτοιας αυτόνομης στην Αιγιάλεια, ενώ η παρουσία της έχει αποτρέψει σε πολλές περιπτώσεις την παραβατικότητα και εγκληματικότητα.
 
Παράλληλα, εντός του Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει και η συστημένη από τον Δεκέμβριο του 2015 Δημοτική Αστυνομία Αιγιάλειας, με αρχικά 3 άτομα που έχουν καταγωγή από την περιοχή και μετακινούνται οι περισσότεροι από Φυλακές της χώρας, και 1 ακόμα που ήδη υπηρετεί σε άλλο πόστο το δήμου.
 
"Καλύπτουμε το μίνιμουμ του νόμου και δεν υπολείπεται κάτι παρά μονάχα η υπηρεσιακή τακτοποίιηση" λέει εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος Θ.Παναγόπουλος που κατάφερε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το νέο τμήμα το οποίο συνέστησε ο προκάτοχός του Στ.Θεοδωρακόπουλος, αλλά ανέκοψε το μνημόνιο.
 
Η Δημοτική Αστυνομία θα επιτηρεί ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση, τη χρήση πάρκων, πλατειών και παιδικών χαρών, τη λαϊκή αγορά, την υπαίθρια διαφήµιση, την καθαριότητα, την τήρηση µέτρων πυροπροστασίας, την κυκλοφορία πεζών, τη στάση-στάθµευση οχηµάτων και θα επβάλλει πρόστιμα.
 
Δ.Τ
 
Πηγή:  pelop.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis