Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:28 | 18/01/2018

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο      Δ Ε Λ Τ Ι Ο    

για την επικείμενη μισθοδοσία Φεβρουαρίου

      Η Ομοσπονδία παρακολουθεί και ενδιαφέρεται σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και των αναπροσαρμοζόμενων κρατήσεων για τα Ταμεία. Ήδη η εφαρμογή τους τον περασμένο μήνα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε απορίες και ανησυχίες σχετικά με τις αυξημένες κρατήσεις και τις μειώσεις που προέκυψαν στις μισθολογικές αποδοχές.

       Σχετικά με την επικείμενη μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου, διαφαίνεται από την ενημέρωση που έχουμε,

  • πως δεν θα εφαρμοστεί ούτε σε αυτή την μισθοδοσία αναδρομική εκκαθάριση αποδοχών και κρατήσεων του έτους 2017. Η μισθοδοσία θα τρέξει όπως και η προηγούμενη, με αποκατάσταση μεμονωμένων λαθών που εντοπίστηκαν.
  • Πραγματοποιείται προσπάθεια να αποδοθεί αναδρομικά για το 2017 το επίδομα παραμεθορίου όπως ορίζεται και περιγράφεται για τους δικαιούχους στο Ν.4472/2017, τόσο για τους μόνιμους υπαλλήλους όσο και για τους αποσπασμένους που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ακόμη σε ακριτικές περιοχές που δικαιούνται το επίδομα και οι μεταβολές τους είναι ορατές στο σύστημα.
  • Οι κρατήσεις των Ταμείων παραμένουν ως έχουν με την προηγούμενη μισθοδοσία, εκτός του ΤΕΑΠΑΣΑ που ήδη στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη μισθοδοσία με ΚΥΑ έχει αναπροσαρμόσει τα ποσοστά.
  • Οι κρατήσεις στα νυχτερινά με βάση το νέο πλαίσιο εφαρμογής απαλείφονται,  εκτός της κράτησης για το επίδομα Αλληλεγγύης και του ΜΤΠΥ (1%).

    Στο πλαίσιο των επαφών και της ενημέρωσης που λαμβάνει η Ομοσπονδία, οι ανωτέρω διευκρινήσεις διαφαίνεται πως θα  εφαρμοστούν στη νέα μισθοδοσία εκτός απροόπτου.

footeer

 

posyfy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis