Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 02/09/2017

Την 31 Αυγούστου 2017 κλιμάκιο της ΕΑΥΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σταύρο Τσεκούρα είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου. Εκ μέρους της Ένωσης μας ενημερώθηκε πλήρως ο κ. Δήμαρχός για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της περιοχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ειδικότερα αναπτύχθηκαν τα θέματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίες υποστηρίζονται με Αστυνομικούς
μετακινούμενους καθημερινά από την Πάτρα και εποχιακά αποσπασμένους, των ελλείψεων μέσων αλλά και εξοπλισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, και θα ζητήσει άμεση συνάντηση από κοινού με την Ένωση μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ώστε να εκτεθούν εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και θα τις στηρίξει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου.
Στην συνέχεια έγινε μια ακόμη επίσκεψη στην Υπηρεσίες της περιοχής και συνομιλήσαμε με τις διοικήσεις και τους παρόντες συναδέλφους. Σε μια ευαίσθητη περιοχή οπού υπάρχουν τρείς στρατιωτικές μονάδες, ένα Κατάστημα Κράτησης, διαμένει μεγάλος αριθμός roma σε καταυλισμούς, χιλιάδες αλλοδαποί που εργάζονται ως εργάτες της γης, ενώ παράλληλα η εν λόγω περιοχή βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης με πολλά χιλιόμετρα παράκτιας ζώνης, δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες, πολιτικό αεροδρόμιο, πλήθος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων είναι αδιανόητο να υπάρχει ελλιπής Αστυνόμευσή.
Μετά τα ως άνω καλούμε για άλλη μια φορά την φυσική και πολιτική ηγεσία να προβεί άμεσα στην ενίσχυση με προσωπικό μέσω των έκτακτων μεταθέσεων των δύο αυτών υπηρεσιών, ώστε να καλύψουν πλήρως την οργανική τους δύναμη, καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό τους με οχήματα και μέσα. Η Ένωση μας θα συνεχίζει αγόγγυστα να προσπαθεί με κάθε μέσο για την ορθή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της περιοχής μας με σκοπό την παροχή των βέλτιστών υπηρεσιών Αστυνόμευσης προς τους Πολίτες της Αχαΐας. Παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας λόγω της έλλειψης προσωπικού η οποία συνεχίζει να υπάρχει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis