Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:12 | 23/03/2016

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Ενίσχυση των κληρωτών στρατιωτών στις μονάδες του Κιλκίς».

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Εδώ και 15 ημέρες περίπου λειτουργούν στο Κιλκίς δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και συγκεκριμένα στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα. Οι στρατιωτικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο Κιλκίς ανέλαβαν αρχικά τη διαμόρφωση των χώρων και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Στη συνέχεια ανέλαβαν και τη σίτιση των προσφύγων.

Αν και η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, η παρουσία των στρατιωτών διευκόλυνε την εγκατάσταση των προσφύγων αλλά ταυτόχρονα εμπέδωσε και ένα αίσθημα ασφάλειας και οργάνωσης στην τοπική κοινωνία. Είναι κοινή πεποίθηση όλων των κατοίκων του Κιλκίς ότι η παρουσία του στρατού βοήθησε στη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης και προσδοκούν ότι η παρουσία του εντός των πλαισίων που προαναφέρθηκαν θα είναι συνεχής.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να ενισχυθούν άμεσα με κληρωτούς στρατιώτες οι στρατιωτικές μονάδες του νομού έτσι ώστε να μην υπάρχει καταπόνηση της μικρής δύναμης που υπηρετεί στο Κιλκίς και να μπορέσουν οι προαναφερόμενοι σκοποί να συνεχίσουν να εκπληρώνονται. Τόσο οι πρόσφυγες όσο και η τοπική κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα αισθανθούν πρόσθετη ασφάλεια με την αυξημένη παρουσία των στρατιωτών οι οποίοι, στο βαθμό που τους αναλογεί, διαχειρίζονται άψογα την κατάσταση.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

 

Προτίθεστε να αυξήσετε τον πολύ μικρό αριθμό κληρωτών στρατιωτών (περίπου 50-60) που παρουσιάζονται ανά Ε.Σ.Ο. στις μονάδες του Κιλκίς, καθώς ακόμα και ο διπλασιασμός τους κρίνεται επιβεβλημένος;»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Από Γεωργαντάς Γεώργιος

http://www.polispost.com/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis