Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 22/07/2020

H εμφανή παράσταση ενός αστυνομικού, είναι πολύ σημαντική στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Πάραυτα τα τελευταία 10 χρόνια και παραπάνω έχει να χορηγηθεί ύφασμα για τις στολές και υποδήματα των αστυνομικών.

Με αποτέλεσμα ο αστυνομικός όταν ράβει νέες στολές και παίρνει καινούργια υποδήματα, καθότι τα παλιά έχουν φθαρεί και θέλουν αντικατάσταση, να τα επιβαρύνεται από τις οικογενειακές του δαπάνες.

Το ουσιαστικότερο όμως πρόβλημα είναι ότι οι προβλεπόμενες στολές τύπου «μπαλντρες», την οποία φοραει η πλειοψηφία του αστυνομικού προσωπικού, οι οποίες ναι μεν είναι όμορφες στο μάτι, δεν είναι όμως λειτουργικές - επιχειρησιακές και πολλές φορές είναι και επικίνδυνες για όσους τις φορούν, καθώς μέρη της οποίας, όπως η γραβάτα, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον αστυνομικό, π.χ. σε περίπτωση πάλης, το απότομα τράβηγμα της μπορεί να προκαλέσει πνιγμό.

Επίσης θεωρείται επιβεβλημένη η εναρμόνιση με άλλες αστυνομίες ξένων χώρων στις οποίες επιτρέπεται ο αστυνομικός να έχει μούσι, γενειάδα περιποιημένη, τα όποια δεν επηρεάζουν την εμφάνιση παράσταση του, ούτε τον κάνουν μη ικανό να εκτελέσει σωστά τα καθήκοντα του, αντιθέτως τα γένια είναι μέρος της προσωπικότητας κάθε ατόμου και πρέπει να γίνετε σεβαστό από τον καθένα.

Οργανωτικός γραμματέας Ρέθυμνου : Υπαρχ/κας ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ Ιωάννης – Εμμανουήλ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis