Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σ
23:14 | 16/06/2022

Ελληνοτουρκικά: Ένα ανυπόστατο non paper, γεμάτο ανακρίβειες και ψευδείς ισχυρισμούς διακινεί η Τουρκία μέσω των πρεσβειών της ανά τον κόσμο, σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

 

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη του OPEN, στο non paper, η Τουρκία εμφανίζεται ως θύμα και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα απειλεί την ασφάλεια της. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η χώρα μας θέλει να επιβάλλει τις «μαξιμαλιστικές» της θέσεις στο Αιγαίο, ενώ φτάνει να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες!

Το έγγραφο που διακινεί η Άγκυρα μέσω των διπλωματικών της αρχών παρουσιάζει 16 σημεία με τα οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την ακύρωση του συμβουλίου εργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, με αποτέλεσμα την ακύρωση μια νέας συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα πως απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. Ωστόσο, βάσει του δικαίου της θάλασσας, αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί μονομερώς. Σε άλλο σημείο, η Άγκυρα κάνει λόγο για παραβιάσεις από ελληνικά μαχητικά – χωρίς, βεβαίως να αναφέρει τις σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την τουρκική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Απριλίου έγιναν 141 παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά.

Παράλληλα, η Τουρκία επιμένει πως οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχουν στόχο την ίδια την Τουρκία ενώ η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει πως η ελληνοαμερικανική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Εξάλλου, το non paper κάτηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις μεταναστών και απάνθρωπη μεταχείρηση – χωρίς, πάλι, να κάνει λόγο για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού από την Τουρκία.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis