Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 14/02/2022

O Κρεγκ Χάρισον ήταν σε αποστολή το 2009 στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν όταν πυροβόλησε από απόσταση 2.475 μέτρων και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί ποτέ για μία δολοφονία. Όπως αναφέρει το Unilad ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής του βρετανικού στρατού αποκάλυψε πώς «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει- για τη μεγαλύτερη σε απόσταση δολοφονία.

Η ιστορία έγινε και πάλι viral μετά την επιτυχία των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν ηγετικό στέλεχος του ISIS στη Συρία. Ενθυμούμενος ποια ήταν η πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας του, ο Χάρισον μίλησε για το περιστατικό και τι τον ώθησε να πατήσει τη σκανδάλη.

Διαβάστε επίσης

Ο Βρετανός βετεράνος εξήγησε πώς μια περίπολος μπήκε σε μια «ζώνη δολοφονίας», όπου «το να σε σκοτώσουν είναι εξαιρετικά εύκολο να σε σκοτώσουν». «Μια έκταση γης όπου είναι ανοιχτή και δεν έχεις πού να κρυφτείς και μπορούν απλώς να σε κάνουν κομμάτια», σχολίασε.

Πώς ανακάλυψε τους Ταλιμπάν

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είδα από μακριά κάτι να τρεμοπαίζει» και αντιλήφθηκε πως ήταν ένας εχθρός (Ταλιμπάν) με ραδιόφωνο και το τρεμόπαιγμα ήταν η κεραία του». Σύντομα όμως η προσοχή του στράφηκε ξανά στην περίπολο των 12 στρατιωτών, που τους πυροβολούσαν.

«Αναρωτιόμουν από που ήταν. Έψαχνα παντού, αλλά δεν μπορούσα να βρω τίποτα. Το μόνο μέρος που δεν έψαξα ήταν εκεί που είδα τον τύπο με το ραδιόφωνο», εξήγησε: «Σήκωσα το βλέμμα μου και μπορούσα να δω δύο τύπους με ένα PKM, ένα περιστροφικό πολυβόλο που τροφοδοτούνταν με ζώνη να σφυροκοπούν την περίπολο».

Το όπλο του Χάρισον είχε εμβέλεια 1.500 μέτρα αλλά έπρεπε να καταφέρει βολή στα 2.475. «Έπρεπε λοιπόν, να κάνω αυτό που ονομάζω lobbing και έτσι έριξα μια σφαίρα μέσα. Μου πήρε εννέα βολές για να φτάσω εκεί, γιατί έκανα bracketing. Τι είναι το bracketing; Είναι όταν πυροβολείς την πρώτη, βλέπεις πού προσγειώνεται, προσθέτεις λίγο ακόμα, προσθέτεις λίγο ακόμα μέχρι να χτυπήσεις εκεί που θες», εξήγησε.

Ο Χάρισον «κατάφερε να χτυπήσει τον τοίχο του συγκροτήματος» και μετά δίπλα σε έναν από τους Ταλιμπάν: «Έτσι πυροβόλησα ξανά. Καθώς πυροβόλησα ξανά, σηκώθηκε και τον χτύπησα. Έπεσε προς τα πίσω και μετά ο δεύτερος άντρας σηκώθηκε όρθιος και έριξα ξανά. Και καθώς έριξα μια τρίτη βολή, κίνησα το όπλο μου πιο κει και έριξα μια τέταρτη βολή, ούτως ώστε να έχω δύο σφαίρες στον αέρα ταυτόχρονα. Η τρίτη σφαίρα αστόχησε, η τέταρτη τον χτύπησε και έπεσε στο πλάι. Ήταν 2.475 μέτρα», είπε.

η προηγούμενη μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί για δολοφονία ήταν επίσης στο Αφγανιστάν το 2002 και ήταν μόλις 50 μέτρα μικρότερη. Ο Χάρισον δεν κατάλαβε μέχρι την παραλαβή του μεταλλίου του, ότι είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, αν και είπε ότι δεν νιώθει «καθόλου περήφανος» που κατέχει ένα τέτοιο ρεκόρ.

Ο Χάρισον είπε ότι απλώς «έκανα τη δουλειά μου, προσπαθώντας να σώσει 12 στρατιώτες, αυτό ήταν».

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis