Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:24 | 19/04/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρων Κεντρικής Μακεδονίας:

 

Το παζλ του κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας εμπλουτίζεται με ένα ακόμη νέο κομμάτι.

Πρόκειται για μια Πράξη υψηλού επαγγελματισμού από τον  Συναδέλφο και μέλος μας υπηρετών στην ΥΑΤ Θεσσαλονίκης, ο οποίος όντας φλεγόμενος από ρίψη βόμβας μολότοφ την οποία εκτόξευσαν οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες, προτίμησε αντί του εαυτού του να σώσει τον επίσης φλεγόμενο διώκτη του και έτερο μπαχαλάκη.

Αυτήν την φορά λοιπόν, η τύχη δεν χαμογέλασε στον θύτη ο οποίος χάριν φίλιων πυρών μετατράπηκε σε θύμα που ευτυχώς όμως σώθηκε χάρη στο μεγαλείο ψυχής του αστυνομικού. Ελάχιστες έως και μηδενικές είναι όμως οι φορές όπου ένας κουκουλοφόρος μετατρέπεται σε θύμα από τις μολότοφ  των συντρόφων του, καθώς ο κατεξοχήν πρωταγωνιστής στον ρόλο αυτόν είναι ο Έλληνας Αστυνομικός.     

Εδώ λοιπόν τίθεται για πολλοστή φορά προς την πολιτική ηγεσία, το ζήτημα της ανάγκης για λήψη πρωτοβουλιών  για  μετατροπή των επιθέσεων ενάντια σε Αστυνομικούς σε ιδιώνυμα αδικήματα και την μετατροπή της κατοχής και ρίψης βόμβας μολότοφ σε κακούργημα.

Ήρθε η ώρα η διαχρονική ανεπάρκεια της πολιτείας αναφορικά με τα σοβαρά αυτά ζητήματα, να αντικατασταθεί επιτέλους με πράξεις θωράκισης του λειτουργήματος μας.

   Το Υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού προς την κοινωνία αποτυπώνεται καθημερινά μέσα από τέτοιες ενέργειες πλην όμως δεν αρκεί.
 
Πρέπει και η πολιτεία με την σειρά της να αντιμετωπίζει τους εν δυνάμει δολοφόνους όπως τους αρμόζει μέσα από αυστηρά νομοθετικά πλαίσια. Τέτοιες πράξεις μας κάνουν όλους περήφανους και τονώνουν το ηθικό μας.
Ήρθε όμως η ώρα να δούμε πράξεις και από την πολιτεία.
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας συγχαίρει τον Συνάδελφο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Επίσης κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των φθαρμένων  υλικών του Συναδέλφου.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis