Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:17 | 12/09/2020

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας  κ. Χαράλαμπος Τσίτσικας, επισκέφτηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της  Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις και ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξέλιξη ζητημάτων που απασχολούν την Αχαϊα

Η ανακοίνωση για τα θέματα που τέθηκαν:

1. «Ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα. Πρόσφατα όπως  ενημερωθήκαμε από υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποιήθηκαν  συσκέψεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μετά από  εισηγήσεις η επικρατέστερη λύση που προκρίνεται ως τώρα είναι η ανέγερση  του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου να γίνει εντός του χώρου του στρατοπέδου  ΚΕΤΧ στην περιοχή Σύνορα Πατρών. Η ανέγερση κτιρίου Αστυνομικών  Υπηρεσιών στην Πάτρα είναι μέσα στις πέντε (5) πρώτες προτεραιότητες  κτιρίων που πρόκειται να ανεγερθούν στην Ελλάδα. Αναμένουμε τις όποιες  τελικές ανακοινώσεις για τον οριστικό χώρο ανέγερσης από τον ίδιο τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψη  του στην Πάτρα για την επίλυση του θέματος εντός διμήνου.

2. Ενίσχυση με προσωπικό. Μετά την έγγραφη μας παρέμβαση  πραγματοποιήθηκε και κατ΄ ιδίαν υποβολή αιτιολογημένου αιτήματος για την  ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με διψήφιο αριθμό  Αστυνομικών κατά τις επερχόμενες έκτακτες μεταθέσεις. Ήδη προς αυτή την  κατεύθυνση θα έχουμε επαφές για την βοήθεια στην υλοποίηση του  αιτήματος και με τους τοπικούς φορείς.

3. Ανανέωση του στόλου οχημάτων. Το σύνολο των οχημάτων που έχουν  προμηθευτεί με δαπάνες του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι στο  τελικό στάδιο παράδοσης με πρώτη φάση την παράδοση δεκαοκτώ (18)  οχημάτων Peugeot 308 diesel 1.5 BlueHDi 130 ίππων τα οποία βρίσκονται  ήδη στις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα για την τελική ταξινόμηση και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αχαΐας. Τους επόμενους μήνες θα παραδοθεί σύμφωνα με την ενημέρωση  που είχαμε και δεύτερη παρτίδα οχημάτων.

4. Κατάργηση μεταγωγών κρατουμένων. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει ήδη  γίνει εισήγηση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προς την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε άμεσα να προωθηθεί η νομοθετική  ρύθμιση που είναι αναγκαία για την απεμπλοκή των Αστυνομικών Δυνάμεων  από τις μεταγωγές κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας και  την πλήρη ανάληψη τους από την ΥΕΦΚΚ.».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis