Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 27/06/2021

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (27/06) στην Πάρο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέχισε προς τον Χοιρόλακκα και πλέον κατευθύνεται προς τις Λεύκες, όπως αναφέρει ο parianostypos.

[custom:google-ads]

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 2 Α/Φ, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές αλλά στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση των δυνάμεων, φτάνοντας τους 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακολούθησε νέα ενημέρωση από την πυροσβεστική, ότι στο νησί μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

fwtia_paros4

[custom:google-ads]

fwtia_paros_art

fwtia_paros3

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου του νησιού, Μάρκου Κωβαίου, η πυρκαγιά απειλεί οικίες. «Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα», είπε ακόμη ο κ. Κωβαίος επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Πηγές: news247.gr, protothema.gr, enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis