Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:19 | 18/09/2022

ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ )      

ΚΟΙΝ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΘΕΜΑ :   Μέριμνα  Στρατιωτικού Προσωπικού-Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών

          Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου έχει γίνει δέκτης συνεχών αναφορών από Στρατιωτικούς μέλη μας για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης και ειδικά για την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί συμπεριλαμβάνονται στους ελάχιστους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εκτελούν τέτοιας μορφής υπηρεσίες.

 Δυστυχώς η  βίαιη επέκταση του εργασιακού βίου των Στρατιωτικών  στα 40 έτη, επιδείνωσε την καθημερινότητα των στελεχών των ΕΔ και ιδίως του μέσου και χαμηλόβαθμου δυναμικού (απόφοιτοι ΑΣΣΥ, προερχόμενοι από τον θεσμό των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ), οι οποίοι/ες σε προχωρημένες πλέον ηλικίες (άνω των 45-50 ετών), απασχολούνται επανειλημμένα υπερωριακά εκτελώντας υπηρεσίες διαρκείας 24ωρών και πολλές φορές και πέραν αυτών. Η σωματική και ψυχική καταπόνηση , όταν αναφερόμαστε σε ηλικίες άνω των 45-50 ετών) είναι  και επιστημονικά τεκμηριωμένη και δεν χωράει αμφισβήτηση. Η πλήρης απουσία μελετών εκ μέρους της Υπηρεσίας για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στην υγεία των εμπλεκομένων στελεχών μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό,  γεγονός που έχει αναδείξει με πρόσφατο έγγραφο η Ένωσή μας, ζητώντας ‘έρευνα ,αλλά και να ληφθούν μέτρα για τους πρόωρους θανάτους Στρατιωτικών που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

          Σε κάθε περίπτωση, η αξιοποίηση των στελεχών σε εσωτερικές υπηρεσίες πρέπει να γίνει σταθμισμένα πιο αντιπροσωπευτική και αξιοκρατική, με βάση την ηλικία και τον φερόμενο βαθμό, χωρίς διακριτικές εξαιρέσεις, βάσει της προέλευσης. Επιπλέον για το σύνολο των συναδέλφων, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε η εκτέλεση υπηρεσιών 24ωρης διάρκειας να γίνεται αυστηρά μέχρι τα 30 έτη υπηρεσίας για όλες τις κατηγορίες των Στρατιωτικών   (Ανώτερους Αξκούς ,Κατώτεροι Αξκοί, Ανθστές και Υπξκοί).

               Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε εκ νέου  για τις ενέργειές σας για την άμεση επίλυση του ζητήματος που αφορά το σύνολο των συναδέλφων μας..

 

 

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

6937453787

 

 

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

                        Παππάς Βασίλειος

                        Υπολοχαγός(ΑΜΧ)

     6974795605

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis