Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:43 | 27/11/2021

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν δεν ήταν τόσο σοβαρό και δεν αφορούσε στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας. Ο λόγος για τις φυλακές Κορυδαλλού στην εξωτερική φρουρά της οποίας παρατηρούνται… «εκπτώσεις τύπου Black Friday» της τάξεως του 80%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (ΠΟΥΕΦ), από τις 20 υπερυψωμένες σκοπιές που υπάρχουν περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, φρουρούνται μόλις οι τέσσερις με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την αποτροπή αποδράσεων, όσο για την ασφάλεια κρατουμένων και σωφρονιστικών.

Οι εξωτερικοί φρουροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα, τονίζοντας -και πάλι- πως απαιτείται άμεσα η πρόσληψη νέων φρουρών για την πλήρωση των υπηρεσιών, η πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και η επένδυση από μέρους της Πολιτείας στην ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) Γιώργο Κωστίκα, ο οποίος έκανε λόγο για εγκατάλειψη των φυλακών από μεριάς της Πολιτείας, τονίζοντας πως οι φυλακές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά έγγραφα, ακόμη και εμπιστευτικά, προς την πολιτική ηγεσία για το θέμα των φυλακών Κορυδαλλού και γενικότερα για τα καταστήματα κράτησης. Έχουμε αναφερθεί στο μείγμα αύξησης των κρατουμένων, λειψανδρίας, παλιών κτηριακών υποδομών και απαρχαιωμένου εξοπλισμού. Πρόκειται για μείγμα εκρηκτικό που μπορεί να οδηγήσει σε αποδράσεις, ακόμη και σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών» σημείωσε ο κ. Κωστίκας χαρακτηριστικά.

Πηγή:  newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis