Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 20/02/2022

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για εργασία σε ύψος με χρήση σκοινιών σε βιομηχανικό περιβάλλον – επίπεδο 1ο», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Ρεθύμνου. Σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Π.Σ. και την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε τεχνικές ασφαλούς προσέγγισης και εργασίας σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αστικό ή φυσικό με ύψος (ανεμογεννήτριες – Βιομηχανίες – ξενοδοχεία, ορειβατικά συμβάντα κλπ) και προσαρμόστηκε στις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου της Κρήτης (φαράγγια – ορεινοί όγκοι κλπ), καθώς και στις ανάγκες του προσωπικού για διαρκή εκπαίδευση, με στόχο την επαγγελματική επάρκεια και την απόκτηση δεξιοτήτων σε ιδιαίτερες συνθήκες. Στην εκπαίδευση, συμμετείχαν οκτώ (8) υπάλληλοι από την Π.Υ. Ρεθύμνου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας, όπου εξασκήθηκαν, στην ανάβαση και κατάβαση σε διπλά σχοινιά, στο πέρασμα κόμπου σε σχοινιά, στο εναέριο πέρασμα σε άλλα σχοινιά, στο πέρασμα από στέγη σε ανάβαση και κατάβαση, καθώς και σε άλλες δεξιότητες, προκειμένου να ενεργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε συμβάν με ανάλογες απαιτήσεις.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, καθώς και η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων υλοποιήθηκε από τους Πυρονόμους, Δρουμπούρα Πασχάλη, Γωγουβίτη Αριστείδη και Γεωργόπουλο Αριστείδη.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis